sunchi objavljeno: 5. kolovoz 2008. objavljeno: 5. kolovoz 2008. Postovani, mm i ja planiramo nadogradnju kuce kod roditelja od mm. oni su jos uvijek potpuni vlasnici kuce, koju bi mi ujedno dali kao hipoteku za stambeni kredit (u banci su nam rekli da trazitelj kredita ne mora biti i vlasnik nekretnine koja se daje pod hipoteku). s mm roditeljima smo okvirno dogovarali da bi oni mm dali gornji kat kuce, dok bi donji kat dijelile njegove sestre uz roditeljsko domrtno uzivanje. medutim, za sad nismo nista definirali tocno, nismo napravili nikakvi ugovor a radovi na kuci samo sto ne pocnu i kredit moramo cim prije uzeti. stoga me zanima, kad uzmemo kredit i od mm roditelji daju tu kucu kao hipoteku, da li se moze raditi darovni ugovor? s obzirom da je kuca u vlasnistvu banke za vijeme trajanja kredita, pretpostavljam da ne, ili? i da li mozda postoji nekakvo drugo rjesenje? ne bih htjeli da se jednog dana desi (sad je sve lijepo i krasno) da mi otplacujemo kredit, ulozimo min.60.000EUR u kucu a na kraju nemamo nista od te kuce. (odnosno da se ona dijeli na jednake dijelove izmedu mm i njegovih dviju sestara koje nisu niti kune ulozile u nju). zahvaljujem unaprijed! Citiraj
Floki odgovoreno: 5. kolovoz 2008. odgovoreno: 5. kolovoz 2008. može se darovati kuća koja je pod hipotekom. da bi taj ugovor prozvodio učinke, i obdarenik mora prihvatiti dar. ako njemu ne smetaju tereti, onda ne smetaju ni ikome trećem. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.