tehnicarze objavljeno: 6. kolovoz 2008. Dijeli objavljeno: 6. kolovoz 2008. PO zanimanu sam medecinski tehnicar! U redove tadašnjeg ZNG-e sam stupio kao dragovoljac 08.01.1991 god kao pripadnik 160 Osječke brigade u redovima brigadnog saniteta.u brigadu sam došao kao dragovoljac u crvenoj vojarni u Osjeku bio sam u akcijama PIS-a na očuvanju bojišnice prema Baranji na lijevoj obali rijeke Drave. nakon smirivanja napada na Osijek prijavio sam se kao dragovoljac u redove IX.bojne u sastavu HOS-a a zatim dodijeljeni smo IV. brigadi u Splitu. nakon rasformiranja HOS-a, pristupio sam III-oj brigadi u Osjeku. U III-oj Gardiskoj brigadi bio sam kao pripadnik bataljonskog saniteta I-ve bojne III-če gardiske brigade.Ranjavan sam na bojištu u posavini o cemu postoji dokumentacija u MOHR-u. IZ redova HV-a sam istupio zbog smrti člana obitelji u rujnu 1992 god. nadam se da imam neka prava kao starani državljanin koji je učestvovao kao dragovoljac u domovinskom ratu Republike Hrvatske. stoga me interesuje koja su moja prava i što mi je činiti da ih ostvarim po Zakonu o braniteljima-dragovoljcima Republike Hrvatske?? lijep pozdrav. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
pan odgovoreno: 7. kolovoz 2008. Dijeli odgovoreno: 7. kolovoz 2008. Moj prijedlog je da predate zahtjev za hrvatsko državljanstvo temeljem braniteljskog statusa. za dobivanje državljanstva upute su na stranicama mup-a rh (može se predati zahtjev i u veleposlanstvu). Također mislim da vas pripadaju sva prava koja slijede iz statusa hrvatskog branitelja (pogotovo udjeli u fondu hrv.branitelja, pravo na školovanja itd.). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
morskywuk odgovoreno: 7. kolovoz 2008. Dijeli odgovoreno: 7. kolovoz 2008. tehnicarze je napisao: nadam se da imam neka prava kao starani državljanin koji je učestvovao kao dragovoljac u domovinskom ratu Republike Hrvatske. stoga me interesuje koja su moja prava i što mi je činiti da ih ostvarim po Zakonu o braniteljima-dragovoljcima Republike Hrvatske?? lijep pozdrav. Mislim da si odgovor dobio na onom prvom topicu, ali evo, kada ti se ne da čitati cijeli Zakon kreni od njegova članka 9. stavka 2.: "Prava prema ovome Zakonu ostvaruju državljani RH, a strani državljani samo ako ih ne ostvaruju od države čiji su državljani ili od države na čijem području imaju prebivalište." Pa onda članak 122. stavak 3. istog Zakona: "Statuse i prava osoba koje nemaju prebivalište na teritoriju Republike Hrvatske u prvom stupnju rješava nadležno upravno tijelo Grada Zagreba." Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.