janko35 objavljeno: 8. kolovoz 2008. Dijeli objavljeno: 8. kolovoz 2008. Može li mi netko reći kolika je cijena sporazumnog razvoda braka? Tj. da li se plaćaju nekakve sudske pristojbe ili sam razvod ima nekakvu određenu cijenu? Ovisi li možda o broju parnica? Kolika je cijena angažiranja odvjetnika? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Floki odgovoreno: 8. kolovoz 2008. Dijeli odgovoreno: 8. kolovoz 2008. za sporazuman razvod ti odvjetnik ne treba. u zahttjevu za sporazumni razvod treba zatražiti sud oslobođenje od snošenja troškova sudskih pristojaba. trajanje ovisi o tome ima li djece? ako nema djece, brak se razvede na jednom ročištu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
janko35 odgovoreno: 8. kolovoz 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 8. kolovoz 2008. Na temelju čega tražim oslobađanje sudskih troškova obzirom da i ja i supruga ostvarujemo solidna primanja, nisam branitelj niti RVI? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
janko35 odgovoreno: 8. kolovoz 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 8. kolovoz 2008. Imamo maloljetno dijete i poznato mi je da CZSS mora posredovati u postupku mirenja. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
borbena odgovoreno: 8. kolovoz 2008. Dijeli odgovoreno: 8. kolovoz 2008. Ukoliko imate dijete postupak je nešto složeniji, ali to ne znači nužno i dugotrajan jer kako ste naveli razvod je sporazumni tako da ne bi trebalo biti komplikacija. Istina je da će sud zatražiti od CZSS da po službenoj dužnosti posreduje u postupku mirenja, nakon toga Vi dostavljate sudu stručno mišljene CZSS, a zatim sudac zakazuje slijedeće ročište. Ukoliko ste uistinu sporazumni tada bi brakorazvod mogao uslijediti na tom ročištu, odnosno pošto se izjasnite da Vaša bračna zajednica ne može opstati. I što se tiče troškova postupka, ukoliko ne uzmete odvjetnika svi troškovi se odnose samo na sudsku pristojbu - tužbe i presude, što bi iznosilo do 1.000,00 Kn. Mislim 400,00 Kn za tužbu i 400,00 kn za presudu, no u svakom slučaju znatno jeftinije nego da si uzmete još i odvjetnika te tako imate i troškove odvjetničke usluge. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Floki odgovoreno: 8. kolovoz 2008. Dijeli odgovoreno: 8. kolovoz 2008. a što bi plaćala troškove sudskih pristojbi ako se istih može osloboditi? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
borbena odgovoreno: 10. kolovoz 2008. Dijeli odgovoreno: 10. kolovoz 2008. Da bi se punio državni proračun... Uvijek se može pokušati zatražiti oslobađanje od plaćanja sudskih pristojbi, ali ne mora se uvijek i uspijeti u realizaciji istog. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Floki odgovoreno: 10. kolovoz 2008. Dijeli odgovoreno: 10. kolovoz 2008. pa zato sam je i savjetovao: neka pokuša. dok je recimo, ti nisi savjetovala i time joj automatski oduzela mogućnost da bude oslobođena plaćanja troškova sudskih pristojaba. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ad-astra odgovoreno: 15. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 15. listopad 2008. Sudska pristojba u postupku razvoda braka (bilo tužbom ili sporazumno) iznosi 400,00 kn. 200,00 kn na prijedlog ili tužbu,te 200,00 kn na odluku i uglavnom se dijeli na dva dijela, odnosno svaka stranka plaća pola. U vrlo rijetkim slučajevima sud oslobađa od plaćanja ovako niske sudske pristojbe. Mislim da su oslobođeni samo branitelji, djeca poginulih branitelja i socijalno ugrožene osobe jer pristojba je zaista niska. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
aisha odgovoreno: 16. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 16. listopad 2008. kolko sam uspjela shvatit sporazumni razvod braka,ako par nema djece bi došao 800,00kn.Nek me netko ispravi ako sam u krivu.A ako nije sporazumni koliko bi onda došlo i ovisi li cjena o trajanju razvoda ili ovisi o djeci? I da li za sporazumni razvod braka s time da par ima djecu treba odvjetnik ili ipak ne? Molim Vas da mi netko odgovori....unaprijed thanks Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ad-astra odgovoreno: 17. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 17. listopad 2008. Krivo ste razumjeli. Sudska pristojba za razvod braka, bilo sporazumni bilo tužbom i bez obzira koliko postupak traje, iznosi ukupno 400,00 kn. Razvod braka možete pokrenuti i bez odvjetnika, ukoliko stranke nisu u nekom sporu i ako se možete dogovoriti. U suprotnom, svakako preporučam angažirati odvjetnika. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
markoh35 odgovoreno: 22. studeni 2008. Dijeli odgovoreno: 22. studeni 2008. Help Tražim preporuke odvjetnika na PM za pokretanje brakorazvodne parnice, (u ZG). Hvala ako mi tko može nekog preporučiti Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
newbie odgovoreno: 24. studeni 2008. Dijeli odgovoreno: 24. studeni 2008. Ovo se radi u dijelu Legalisa koji se zove Tražim pravnu pomoć ovdje. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ClaraClara odgovoreno: 11. srpanj 2017. Dijeli odgovoreno: 11. srpanj 2017. Zanima me koliko bi trajalo da se brak razvede...nemamo djece noti stecene imovine. On je prijavljivan 4.puta za nasilje u obitelji...prekrsaj sudske zabrane uznemiravanja i kaznenog prekrsaja...prijetnje!! Ažurirano Protiv njega su prekrsajne i kaznena prijava.i sada je u zatvoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 11. srpanj 2017. Dijeli odgovoreno: 11. srpanj 2017. Mislim da su sveukupne sudske pristojbe 400,00 kn (200,00 kn na presudu i 200,00 kn na tužbu), a za samu tužbu možete negdje naći primjer na internetu i podnijeti je sudu Vašeg zadnjeg mjesta prebivališta i sami. Ako Vas zastupa odvjetnik, odvjetnički troškovi su paušalno 2.000,00 kn plus već spomenute sudske pristojbe. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
ClaraClara odgovoreno: 11. srpanj 2017. Dijeli odgovoreno: 11. srpanj 2017. Uzet cu odvjetnika jer sam psihicki iscrpljena . Znate li bi li to moglo biti relativno brzo rszvedeno s obzirom na tijek dogadjaja kakav je. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 11. srpanj 2017. Dijeli odgovoreno: 11. srpanj 2017. Ovisi u kojem ste gradu i koliko je u tom gradu ažuran sud, ali s obzirom na to da nemate djece i ako se bračni drug ne bude protivio, sve može biti gotovo i na jednom, eventualno dva ročišta, ali morate računati barem tri-četiri mjeseca, posebno ako podnesete tužbu tijekom ljetnih mjeseci.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
marija123mc odgovoreno: 28. rujan 2023. Dijeli odgovoreno: 28. rujan 2023. Dana 17. 10. 2008. u 9:26, ad-astra je napisao: Krivo ste razumjeli. Sudska pristojba za razvod braka, bilo sporazumni bilo tužbom i bez obzira koliko postupak traje, iznosi ukupno 400,00 kn. Razvod braka možete pokrenuti i bez odvjetnika, ukoliko stranke nisu u nekom sporu i ako se možete dogovoriti. U suprotnom, svakako preporučam angažirati odvjetnika. Zdravo, to treba otici do suda ispunit formularnost o sporazumni razvod nemamo djece bez odvjetnika moze da se razvedemo i kad se placa ta pristojba i koliko se dugo ceka razvod ako znate Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 28. rujan 2023. Dijeli odgovoreno: 28. rujan 2023. prije 2 sati , marija123mc je napisao: Zdravo, to treba otici do suda ispunit formularnost o sporazumni razvod nemamo djece bez odvjetnika moze da se razvedemo i kad se placa ta pristojba i koliko se dugo ceka razvod ako znate Trebate podnijeti prijedlog za sporazumni razvod braka. Možete sami, ako raspolažete s potrebnim znanjem, a ima i dosta primjera na internetu. S obzirom da bi bio u pitanju prijedlog za sporazumni razvod, plaća se jedna pristojba. Pristojba se plaće prilikom podnošenja prijedloga, tako da ćete od službenika dobiti podatke o potrebnoj uplati. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.