Jump to content

"lažni" putni troškovi


jaasmiinaa1201

Preporučene objave

radi se o tome da mi je kolega na poslu prijavio prebivalište u zagrebu,a on naime radi i živi u varaždinu a sve to zbog naknade putnih troškova..zanima me kakve sankcije može snositi a na koje se sve "adrese" mogu obratiti-prijaviti ga (poslodavcu ne mogu jer ga štiti-radi se o državnoj službi-konkretno jednoj općini).to nije nimalo pošteno za nas ostale koji radimo u toj službi... hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

jaasmiinaa1201 je napisao:

radi se o tome da dotični ima prebivalište i boravište na istoj adresi a živi u sasvim drugom gradu..

 

Ne možete izdržati a da nekom ne napakostite? S pravnog stajališta, osoba može imati 166 prebivališta i isto toliko boravišta, nigdje nije određeno da to mora biti u omjeru jedan : jedan, kao ni da to da prebivalište i boravište moraju biti u istom gradu. :no-no:

Također mnogi kolektivni ugovori dopuštaju obračun troškova prijevoza prema prebivalištu ili boravištu, pa Vam svakako savjetujem da skočite prije nego kažete hop.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e pa gospođo najbolje da i vi sebi prijavite boraviste recimo u Osijeku pa ce te i vi dobivat bolje putne troskove.Zasto zelite napravit problem gdje ga nema.ionako lose zivimo sa ovim losim placama pa svako gleda gdje ce ubost malo vecu placu ,pa makar i na taj nacin.To mora rijesit firma t.j. netko nadlezan a ne "kolegica"(sto bas i niste ako mu zelite napravit problem).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bože, blago vašem kolegi kakvu kolegicu ima.Najbolje bi vam bilo da vi i par vaših sljedbenika fino iznajmite nekog privatnog detektivčića koji će vašeg "kolegu" pratit i saznat gdje on točno živi.Podjelite trošak i podnesete dokaze poslodavcu- koji će, usput rečeno, bit oduševljen s vašom požrtvovnošću i odanošću , napredak u službi vam ne gine.

Ma draga gospođo, ostavite se ćorava posla, sigurno se vi van mjesta rada nemate gdje prijaviti i tako povećati putne troškove pa se iz bijesa iskaljujete na kolegi. Moj vam je savjet da se ostavite takvih pakosti jer samo sebi činite loše.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne želim se uopće upuštati u raspravu je li moralno cinkati nekoga tko čini prekršaj. Jeli u redu žmiriti ako vidite nekoga da laže, krade ili radi nešto treće? Jeli u redu reagirati sa "baš me briga"...nek svak radi prema svojoj savjesti.

Ali prije nego nekoga nazovemo cinkarošom, ili nekim drugim pogrdnim imenom, sjetite se da je ovo PRAVNI PORTAL. Zato cijenjene korisnike molim da pročitaju pravila foruma (ako treba i više puta) i da ih primjenjuju u međusobnoj komunikaciji.

 

Osoba koja ne prijavi ili lažno prijavi prebivalište ili boravište čini prekršaj. O tome više možete pročitati na

ovim stranicama, a prijavu shodno tome možete podnijeti pri nadležnoj PU.

Drugi par cipela je taj, da odgovorna osoba (načelnik, gradonačelnik, pročelnik)koja svjesno odobrava nezakonite isplate iz proračuna čini kazneno djelo. Takvo što treba prijaviti vijeću. Ako ni vijeće neće reagirati, uredu državne uprave pri županiji koje je zapravo drugostupanjsko tijelo. Neda mi se sad tražiti članak ZOP-a, ali znam da takve isplate treba vratiti u proračun.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Firma je u Varaždinu, kolega živi u Varaždinu, a prijavio je boravište u Zagrebu? Zapravo, nije firma već neka državna institucija?

Dobro je rekla Milly, to je put, međutim hoće li Vas to koštati zaposlenja ili sl.?

U ovakvoj korumpiranoj situaciji dosta ste izloženi. Razmislite pa plus, minus, jednako...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija