Jump to content

promjena prezimena


twisted_justice

Preporučene objave

moj muz se rodio u zagrebu, ali njegova mama ga nije upisala u knjigu drzavljana i odselili u uk kad je imao 4mj, tako da nema drzavljanstvo hrvatsko. u zagrebu je u maticnim knjigama prijavljen pod ocevim prezimenom, a u uk su ga posvojili i ima novo prezime. sad ima britansku potovnicu sa jednim prezimenom i rodni list iz hrvatske sa drugim. navodno hrvatsko drzavljanstvo se dobije rodjenjem u rh, samo ga treba upisati u knjigu drzavlanja sa rodnim listom na kojem je novo prezime. jel mozda netko zna koja je dokumentacija potrebna za mijenjanje prezimena u takvoj situaciji i gdje se to radi?

thnx

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Zahtjev za promjenu osobnog imena podnosi se u Uredu za opću upravu u mjestu prebivališta. U zahtjevu se navode razlozi zbog kojih se promjena traži.

 

Uz obrazloženi zahtjev stranka je dužna priložiti: rodni list,

vjenčani list (ako je u braku), domovnicu, presliku osobne iskaznice, uvjerenje Općinskog suda o nekažnavanju, potvrdu iz Porezne uprave da stranka nema duga, ako stranka ima malodobnu djecu treba priložiti i za njih rodni list i domovnicu.

 

No prije toga treba steći hrvatsko državljanstvo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija