Jump to content

razvrgnuće suvlasničke zajednice neuzimajući u obzir vanknjižno suvlasništvo


otkaz

Preporučene objave

ima li tko raspoložen?

naime, otac mi je suvlasnik na čestici od 8 čhv na kojoj je i prastara kuća ali je građevinska čestica nekoliko puta veća i neupitan je posjed grupacije suvlasnika a l i taj ostali dio ( a kao za vraga - ima nekoliko čestica!, iako znam da je taj detaljčić nebitan) nikad nisu sredili da iz vanknjižnog prijeđe u knjižno. na sudskom razvrgnuću sudac niti ne izlazi na teren te dakle niti geodetskim vještačenjem i ne utvrđuje činjenično stanje a kamoli da ga građevinski vještak upozori na stanje po dokumentima prostornog uređenja za taj dio grada...

štoviše, sudac prihvaća prijedlog da se dioba kuće može izvesti samo na način da dvije sestre dobiju svaka po jednu etažu a moj otac isplatu protuvrijednosti - iako na ročištu izričito traži svoj suvlasnički dio.

sažetak glasi:

1. sudac ne utvrđuje činjenično stanje zemljišta tj. stvarni faktički i nesporni tj. mirni posjed odnosno veličinu gradilišta na kojem se kuća nalazi već "koristi" okolnost da je unutar građevne čestice i mala parcela točno površine tlocrta kuće

2. presuđuje kombinacijom razvrgavanja i isplate (suprotno očevom iskazu na ročištu!!!)

3. sve ovo potonje sud radi temeljem mišljenja i prijedloga građevinskog vještaka izbjegavajaći geometrijsku metodu

4. prihvaća navod građ. vještaka da se ostatak "gradilišta rješava jednom poslije" te da nije moguća fizička dioba unutar neke od etaža..

 

što reći na nešto ovakovo? zar je moguće da je tolika snaga jednog imuniteta?

p.s. sam ću pisati žalbu jer kao geodet po struci i kao nekad 15 godina sudski vještak geod. struke ne mogu zažmiriti na ovakvo nebulozno manipuliranje.

(eh, da- sestre mog oca imaju jako dobrog kupca za sveukupno gradilište pa im u stvari treba eliminacija mog oca iz suvlasništva bez da se prije sredi ostatak gradilišta koje je sada vanknjižno a sve kako bi poslije dijelili lovu na manji broj hrpica!!!

pozdrav s korane!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija