angy5 objavljeno: 17. kolovoz 2008. Dijeli objavljeno: 17. kolovoz 2008. pravomoćnom i ovršnom presudom od 27.09.2004. bivši muž je za uzdržavanje našeg mlt. sina morao plaćati 1.600,00 kn. mjesečno počevši od 18.12.2003. god. pa do presuđenja, a nadalje u iznosu od 20% svoje mjesečne plaće. pošto on nije poštovao presudu i nije uplaćivao 20% svoje mj. plaće koja je cca 12.000,00 kn moja odvjetnica je pokrenula ovrhu jer je bivši dužan oko 10.000,00 kn. bivši je podnio žalbu na rješenje o ovrsi i cijela je stvar stala u 04. mjesecu ove godine. od tada ne plaća alimentaciju niti u iznosu od 1.600,00 kn što je do tada uplaćivao. obratio se i czsr i podnio zahtjev za skrbništvom jer želi da ja njemu plaćam za uzdržavanje (njemu je dijete nebitno, bitni su samo novci) i pošto su mu tamo objasnili da nema šanse i dobro su upoznati s našom situacijom jer su godinama u našim životima. on se obratio jednom od najboljih odvjetnika u našem gradu i meni je došao poziv za glavnu raspravu u pravnoj stvari: smanjenja uzdržavanja. da stvar bude bolja pozvana sam na ročište 02.09.2008. god., moja odvjetnica je na porodiljnom, nikome se ne mogu obratiti za savjet jer kao da je cijeli grad na godišnjem odmoru i odvjetnici počinju raditi od 01.09. da ne bi bilo sve lako i jednostavno dodjeljena nam je sutkinja koja je školska kolegica mom bivšem mužu i njegovom odvjetniku i koja nam je jednom već bila presuđivala u jednom slučaju prošle godine i tu je prijateljstvo bilo "jače" od profesionalnosti i očit je sukob interesa (sve se riješilo žalbom) ali sad bih tražila njeno izuzeće ako je to moguće i/ili odgodu ročišta jer nemam odvjetnika i svjesna sam svoje nemoći protiv njih. molila bih vas za savjet šta mi je činiti? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
angy5 odgovoreno: 20. kolovoz 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 20. kolovoz 2008. zar nitko nema savjet za mene? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
canis odgovoreno: 20. kolovoz 2008. Dijeli odgovoreno: 20. kolovoz 2008. Ovršni postupak koji ste pokrenuli dovest će u konačnici do toga da će biti naplaćeni svi dospjeli a neuplaćeni iznosi uzdržavanja sa zakonskom zateznom kamtom od 15 % koja teče od dana dospjeća do dana uplate određenog mjesečnog iznosa uzdržavanja. Neplaćanje uzdržavanja određenog pravomoćnom presudom je kazneno djelo po čl.209 Kaznenog zakona,povreda dužnosti uzdržavanja,te je zbog toga moguće podnijeti kaznenu prijavu nadležnom općinskom državnom odvjetništvu. Iznnos uzdržavanja je promjenjiv obzirom na mogućnosti obveznika uzdržavanja kao i prema potrebama djeteta. Sud će u postupku utvrditi da li su se promjenile mogućnosti obveznika uzdržavanja,pa na osnovi toga može iznos mjesečnog uzdržavanja smanjiti ili povećeti što ovisi o konkretnom slučaju. Stranke mogu tražiti izuzeće suca koji sudjeluje u određenom postupku.Stranka je dužna podnijeti zahtjev za izuzeće suca čim sazna da postoji razlog za izuzeće, a najkasnije do završetka rasprave pred prvostupanjskim sudom; a ako nije bilo rasprave, do donošenja odluke. O zahtjevu stranke za izuzeće odlučuje predsjednik suda. Nije dopušten zahtjev za izuzeće: 1) kojim se uopćeno traži izuzeće svih sudaca nekoga suda ili svih sudaca koji bi mogli suditi u nekom predmetu; 2) o kojem je već odlučeno; 3) u kojem nije naveden obrazloženi razlog zbog kojeg se traži izuzeće Uvjek je moguće zatražiti od suda da se ročište odgodi pri tome navodeći razuman i opravdani razlog. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.