Jump to content

Sudar sa ZET-ovim autobusom


anonimno

Preporučene objave

sudar je bio prije cca 4 mj. sad je stigao poziv na sud u srijedu (Kennedyev). Što je bilo?vozač ZETa je skretao u pogrešnu traku i udario auto (križanje Jukićeve i Hochmanove).na mjestu događaja policija nije mogla utvrditi tko je kriv jer su oba vozača tvrdila svoje.gdje se može naći odvjetnik hitno?koliko to košta?kakve su šanse vozaču auta? inae, taj bus uvijek skreće u krivu traku jer mu se ne da čekati da se propisno prestroji.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

nije skretao iz krajnje lijeve u krajnju lijevu, nego iz krajnje lijeve u desnu. bus se inače ne stigne prestrojiti i odmah skreće u desnu traku jer iz akrižanja mora ići desno. (nisam ja sudjelovala)

uglavnom, vozač tvrdi da nije kriv i nije se pojavio na sudu 1. put. e sad, dečko mi je bio tad na prvom pozivu kod sutkinje. pazite ovo, sutkonja nije niti znala kakva je bila šteta na autu niti na kojem je mjestu udaren. kaže mi dečko da je bila skroz nezainteresirana.

popravak je koštao oko 100 EUR. kako izganati da zet vrati te novce jer je vozač kriv, kako dokazati?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

kako izganati da zet vrati te novce jer je vozač kriv, kako dokazati?

 

treba vam rjesenje prek suda kojim se vozac busa oglasava krivim. buduci da svaki od vozaca ima svoju pricu, a cini se da svjedoka nema, eventualno bi prometni vjestak mogao zakljuciti cija je verzija dogadjaja vjerodostojna. a ima li dovoljno mat. tragova da to ucini - ne znam, po svemu sudeci nema.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

gore ste spominjali policiju pa bi morao postojati zapisnik o ocevidu i pripadajuci fotoelaborat koji prilijezu spisu na prek. sudu. druga je stvar sto u njima pise i mogu li se i kakvi zakljucci izvesti iz toga: obzirom na stetu od eur 100,- pretpostavljam da ste uklonili vozila s ceste prije dolaska policije, a po ovome kako ste opisali dogadjaj jos pretpostavljam i da su na oba vozila ostecene bocne strane. ako je tome tako i ako jos nema tragova na kolniku pomocu kojih bi se moglo rekonstruirati kretanje makar jednog od ucesnika tesko da bi vjestak mogao zakljuciti tko je uzrocnik nezgode (posto oba vozaca pricaju svoje, ocito medjusobno suprotstavljene, verzije dogadjaja).

mozda da zaboravite na tih 100 eur, i prometno vjesacenje i odvjetnik za samo jedno rociste kostaju vise od toga...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

zaboravih, do policijskog zapisnika mozete doci ako se nadleznoj policijskoj postaji (prometnoj) obratite s pismenom molbom u kojoj napisete da molite da vam se izda zapisnik o uvidjaju pn-e koja se dogodila dana tog i tog u mjestu i ulici toj i toj, a u kojoj ste ucestvovali te da vam taj zapisnik treba zbog ostvarivanja odstetnog zahtjeva pred osiguravajucim drustvom. prilozite i biljeg od 20kn.

onda s tim zapisnikom odite u osig. drustvo kod kojeg je osiguran drugi vozac kojeg drzite za krivca i podnesite odstetni zahtjev (dobit cete formulare na licu mjesta).

osiguranje ce obaviti izvid stete na vasem vozilu (besplatno), pa onda mozete popraviti auto o svom trosku) i u slucaju pozitivnog ishoda na prek sudu zahtjevati isplatu iznosa po procjeni osiguranja. ako mozete, cuvajte racun od popravka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija