Jump to content

Zagrebparking


JASNAJA

Preporučene objave

Poštovani,

 

Dobila sam ugovorne kazne za parking u Zagrebu u 09.05.2008. i 11.06.2008. godine.

 

Kaznu od 09.05.2008. budući sam invalid i teško hodam, a nigdje u blizini nisam našla gdje bi mogla kupiti bon za mobitel kako bi platila parking, sam platila pola sata kasnije.

 

Za kaznu od 11.06.2008. sam također poslala poruku kako bi platila parking. Nakon nekog vremena sam dobila poruku od Vip-a da je poruka neuspjela i parking mi nije bio naplaćen. Što sam vidjela dosta kasnije.

 

Djelatnik Zagrebparkinga koji mi je ostavio istu kaznu mi je savjetovao, da odem u Šubićevu u upravu i pokažem SMS, kako bi mi ponoštili kaznu. Isto nisam učinila, radi otežanog hodanja i problema sa mjestom za parkiranje.

 

Poslala sam žalbu koja mi je odbijena.

 

Molim Vaš savjet, što učiniti u ovom slučaju, platiti ili ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja isto očekujem ovršni postupak. Platio sam parking SMS-om dva puta po sat vremena, ali sam ukucavao svoju staru reg. oznaku (nedavno sam bio promijenio registraciju) tako da mi je uredno s računa skinuto 16 kn, ali zbog krivog reg. broja sam dobio i kaznu.

 

E sad, ja sam platio parking, skinuto mi je 16 kn, što znači da Zagrebparking nije oštećen za tih mojih velikih 16 kn, pa nek pokrenu ovrhu - pisati ću prigovor!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

Pozdrav!

 

Zamolila bih za savjet što da poduzmem. Naime, dobila sam kaznu od Zagrebparkinga već 2.put.100% sam invalid i dobila sam invalidsku oznaku za svoje vozilo koja je na njemu i istaknuta.Naravno,uvijek parkiram na mjestu za invalide.Prije dva tjedna u centru Zagreba,u jednoj ulici sva mjesta za invalide su bila zauzeta te sam parkirala na drugo mjesto koje ni namijenjeno za invalide.Na povratku do auta sam vidjela kaznu za parkiranje.Tu kaznu sam platila.Prije dva dan dogodio mi se isti slučaj,na istom mjestu u istoj ulici.Znači,parkirala sam na mjestu koje nije za invalide i nisam platila kartu jer kao 100% invalid sam toga oslobođena,a sva invalidska mjesta su bila popunjena,a neki automobili nisu ni imali invalidsku oznaku. 2. kaznu ne namjeravam platiti jer ne vidim razlog zašto bi.Mislim ako su sva invalidska mjesta zauzeta,pa gdje bih trebala parkirati?A na nekia vozila koja su na tim mjestima nemaju invalidsku oznaku.

Zahvaljujem na bilo kakvoj pomoći!

 

Na kaznama piše:"Utvrđuje se da je korisnik parkiranja vozilom registrarske oznake (a) marka (b) ulica © zona (d) dana(e) u sati(e) počinio povredu odredbe čl.11. točka(f) Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja na području Grada Zagreba (Službeni glasnik Grada Zagreba 13/2008.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Pozdrav! Ljudi,molim pomoć! 100% sam invalid i kao takav sam parkirao na mjestu za invalide te nisam platio parking jer sam toga oslobođen.Dobio sam kaznu od Zagrebparkinga.Znam da je ta uredba neustavna i nije mi jasno kako Zagrebparking može naplatit kaznu od 250 kn.Zanima me sljedeće;da li postoji način da ne platim kaznu,kada nastupa zastara,da li policija može po mene doć doma?

 

Zahvaljujem na pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

problem je nastao davno, davno, kada su mnogi placali da postanu invalidi. zbog toga danas imamo hrpu 100% invalida koji voze mocne pile ili cak motore - no to je jedna druga prica......

 

**********************************

 

potaknut temom kopao sam malo po zakonima i zakljucio da je doista nas bandic perverzan do krajnjih granica jer je invalidima "osigurao" poprilican broj parkiralista ALI koja se nalaze unutar zone naplate parkiranja.

 

dakle, takva parkiralista nisu besplatna nego samo rezervirana za odredjenu skupinu, a to sto je toj skupini koji se zovu invalidi zivot vec dovoljno tezak, a bogme i skup, to bandica nije briga!

ako hoces zivjeti u zagrebu to moras i platiti, veli bandic, i ako ti je to skupo, SELI SE!

 

e sad, bandica biraju i invalidi, a priliku za njegovu smjenu imate kroz 100 dana.

 

**********************************

 

 

no, kopajuci jedno, dosao sam do drugog :-). rijec je o zakonu o javnim cestama.

da ne citiram nepotrebno,

 

1. parkiralista u zg su takodjer dio javnih cesta.

2. u starom zakonu "Županijska skupština na prijedlog županijskog poglavarstva donosi odluku o koncesiji za županijske i lokalne ceste."

3. u novom zakonu u koncesiju se mogu dati samo drzavne ceste, a koncesiju dodjeljuje ministar

4. zagreb nema odobrenje mupa za parking, ima po starom zakonu iz 2007

5. i za kraj, uopce ne postoji pravna osnova za naplatu parkinga od strane zagreba, jer se moze naplacivati naknada samo za drzavne ceste

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

evo i mene opet....još uvijek nikako na zelenu granu s zgparkingom.

ima li netko ko bi mi mogao reći, jel oni povodom neplaćene kazne pokreću ovršni postupak?

ako da, kako je to moguće bez da unaprijed pošalju nekakvu ispravu u kojoj bi prvenstveno stajala pouka o pravnom lijeku?

uopće ne kužim kako funkcioniraju(moja kazna je čini mi se od 3.mj prošle godine)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija