mariost objavljeno: 17. rujan 2008. Dijeli objavljeno: 17. rujan 2008. Evo jutros sam dobio otkaz nakon 6 god rada u firmi,s ugovorom na neodređeno vrijeme.Uz to poslodavac me plaća pola na bilo pola na crno,prijavljen sam na 2100 a na ruke dobijem 1800.Zadnja 3 mj koja sam bio na bolovanju ne žele isplatit neprijavljeni dio place.Sad sam iskoristio godišnji a ni tu ne žele platit drugi dio place. Molio bih iskusne forumase za savjet, kakva prava imam koliki mi je otkazni rok ,even. otpremnina. Help Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
nina_d odgovoreno: 17. rujan 2008. Dijeli odgovoreno: 17. rujan 2008. Prvo uzmite svoj ugovor u ruke i potražite piše li što o dužini trajanja otkaznog roka, moguće je da se poziva na neki interni pravlinik o radu ako ga vaša tvrtka ima i na Zakon o radu. Prema Zakonu o radu, a s obzirom na dužinu staža kod istog poslodavaca, vaš bi otkazni rok trebao biti dva mjeseca. Za vrijeme otkaznog roka imate pravo uz naknadu plaće izostajati s rada najmanje četiri sata tjedno radi traženja novog zaposlenja. Otpremnina - minimum je 1/3 plaće ostvarena u tri mjeseca prije prestanka ugovora za svaku godinu rada kod tog poslodavaca. (ovo osim u slučaju ako ste dobili otkaz iz razloga uvjetovanih vašim ponašanjem. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mariost odgovoreno: 17. rujan 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 17. rujan 2008. Otkaz dobijam zbog bolovanja iako se nisu izjasnili,puno radnika je bolesno te na bolovanju pa su se zainatili,bio sam na operaciji kraljeznice,uskoro se vracam po taj otkaz jer sad tek pocinju radit uredi,smin li sta potpisat prije otkaznog roka ako mi ga daju ?? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mariost odgovoreno: 17. rujan 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 17. rujan 2008. Otkaz dobijam zbog bolovanja iako se nisu izjasnili,puno radnika je bolesno te na bolovanju pa su se zainatili,bio sam na operaciji kraljeznice,uskoro se vracam po taj otkaz jer sad tek pocinju radit uredi,smin li sta potpisat prije otkaznog roka ako mi ga daju ?? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.