Jump to content

Otkaz kod ugovora na neodređeno.Help

mariost

Preporučene objave

Evo jutros sam dobio otkaz nakon 6 god rada u firmi,s ugovorom na neodređeno vrijeme.Uz to poslodavac me plaća pola na bilo pola na crno,prijavljen sam na 2100 a na ruke dobijem 1800.Zadnja 3 mj koja sam bio na bolovanju ne žele isplatit neprijavljeni dio place.Sad sam iskoristio godišnji a ni tu ne žele platit drugi dio place.

Molio bih iskusne forumase za savjet, kakva prava imam koliki mi je otkazni rok ,even. otpremnina.

Help :-(

Dijeli na drugim stranicama

Prvo uzmite svoj ugovor u ruke i potražite piše li što o dužini trajanja otkaznog roka, moguće je da se poziva na neki interni pravlinik o radu ako ga vaša tvrtka ima i na Zakon o radu.

Prema Zakonu o radu, a s obzirom na dužinu staža kod istog poslodavaca, vaš bi otkazni rok trebao biti dva mjeseca.

Za vrijeme otkaznog roka imate pravo uz naknadu plaće izostajati s rada najmanje četiri sata tjedno radi traženja novog zaposlenja.

Otpremnina - minimum je 1/3 plaće ostvarena u tri mjeseca prije prestanka ugovora za svaku godinu rada kod tog poslodavaca. (ovo osim u slučaju ako ste dobili otkaz iz razloga uvjetovanih vašim ponašanjem.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija