Jump to content

vlasnička tužba i ročište


Hogi

Preporučene objave

Ročište je bilo 15.01.2008 na kojem moj očuh kao tužitelj iznjeo svoje viđenje i činjenice u trajanju više od sat vremena. Kako je sud imao svoj raspored, nisam mogao biti ispitan. Sudac je tu činjenicu naveo u zapisniku i napisao da ću biti saslušan na slijedećem ročištu. Moj odvjetnik poslao je požurnicu u 5 mjesecu no do danas poziva nema. Pitanje je da li se trebam i pismeno očitovati na njegove izjave pa da sudac pokrene raspravu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

He, he, meni se čini da ste Vi još jedan od onih koji u novinama pročitaju da Hrvatska ima velikih problema u pravosuđu, a ne shvate što to znači sve dok sami ne završe na sudu.

 

Razmaci između ročišta ovise o tome na kojem ste sudu i o samom sucu, ali dešava se da ročišta nema i po godinu, dvije, a meni se desilo i više.

 

Uvijek možete podnijeti podnesak u kojem ćete iznijeti sve što smatrate da je važno za Vaš postupak, ali sudac će Vas sasvim sigurno htjeti saslušati i usmeno - kad zakaže ročište.

 

O načinu postupanja odnosno što i kada trebate učiniti Vaš odvjetnik sasvim sigurno zna sve. To ne znači da i sami ne trebate voditi računa što i kako Vam odvjetnik radi, jer i Vi njemu niste jedini postupak pa da bi samo na Vas mislio, a ima i nemarnih odvjetnika. Ali, ako je poslao požurnicu, to je za sada dosta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija