krizantema objavljeno: 4. listopad 2008. Dijeli objavljeno: 4. listopad 2008. Htjela sam kupiti jedan stan koji ne prodaje izravno vlasnik, već je za to opunomoćio svoju šogoricu. Svu sam dokumentaciju od stana odnijela u banku koja mi je rekla da je standarna punomoć ne vrijedi. Odnosno da je za uknjižbu vlasništva potrebna tzv. "Specijalna punomoć" koju je moguće dati jedino odvjetniku ili užem krvnom strodstvu (brat, sestra, bračni drug...). Problem je u tome da se većina stanova iz novogradnje prodaje preko raznih oblika punomoći, pa me zanima kako ustvari stvari stoje u gruntovnicu odnosno pomoću koje punomoći se mogu ukljižiti kao vlasnik. Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
bovu odgovoreno: 4. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 4. listopad 2008. odi do nadležne gruntovnice pa se informiraj. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Utjerivaczakona odgovoreno: 4. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 4. listopad 2008. Bitno je da je ovjerena kod javnog bilježnika, jer se nekretnine mogu prodavati samo preko takve punomoći Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.