Jump to content

3 godine porodiljnog !?


Kompa

Preporučene objave

Poštovani korisnici foruma koji znate molim odgovor na sljedeće.

 

Žena je dobila pravo na porodiljni do 3. godine djetetovog života. To joj je bilo 3. dijete pa je za njega dobila porodiljni do njegovog 3. rođendana djeteta do 2011 godine. Riješenje je dobila ove godine kada je dijete bilo navršilo 6 mjeseci.

 

Dijete sada ima 9 mjeseci i žena bi htjela prekinuti porodiljni i početi raditi.

 

E sada, pošto je stalno prijavljena kod jednoga a počela bi raditi kod drugoga poslodavca-kakav je postupak da bi prvo to ostvarila ? Kod ovog prvoga poslodavca zaposlena je na neodređeno vrijeme i kod istoga je otprilike 3 godine. I radna knjižica je kod njega.

 

Da li, ako prekine porodiljni ima pravo ponovno do 7 djetetove godine života isti neiskorišteni dio porodiljnog ponovno koristiti i kako to ide sada jer se nešto mjenjalo u Zakonu. Mislim pitam to jer ovo dijete koje je namlađe još nema godinu dana života. ( dijeca su hvala Bogu živa i zdrava ).

 

A kod ovoga novoga poslodavca je plaća puno bolja nego kod ovoga prvoga a primanja koja je dobivala kao porodiljnu naknadu da i ne spominjem ( 1600 kn ) zato bi i htjela započeti kod ovoga radni odnos i prekinuti porodiljni pa pita što i kako ako bi ponovno porodiljni željela koristiti i da li bi na njega imala pravo do djetetove 7. godine života ( ovo što joj je ostalo ne iskorišteno ) ?

 

Hvala na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1) zahtjev za prekidom korištenja rodiljnog dopusta, predaje se HZZO u pismenom obliku

2) odjava kod starog poslodavca, prijava kod novog

3) tih preostalih sada 27 mjeseci trebala bi prema novom zakonu moći iskoristiti kasnije (ili ona ili otac djeteta ili oboje zajedno, ukoliko se za to zadovolje uvjeti)

4) obzirom da novi zakon stupa na snagu 01.01.2009. godine, a još nema provedbenih propisa, u svakom slučaju potrebno se detaljno informirati o svemu prilikom podnošenja zahtjeva za prekidom korištenja rodljnog dopusta u područnom uredu HZZO-a, da ne bi bilo nismo znali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija