Jump to content

hitno trazim pomoc

Preporučene objave

objavljeno:

Krecem od nule,dragovoljac od prvog dana,od 1991,g.-1998.g u ratu.Prvi problemi simptome 1995.g stanje mi je grozno i sada sam svjestan da se moram obratiti za pomoc,imam nekoliko nalaza od strane psihijatrije od 1995.g. sada sam na bolovanju,od prije 6 mj,na 70%.Zanima me sta trebam,dali me neko moze uputiti sta da radim,jer nemam znanja o nicem,potpuno sam izgubljen u vezi toga.sta mi je raditi?molim nekoga ili vise njih da me upute kako da ostvarim 100% bolovanje,i sta nakon toga.pucam polako i neznam dokle cu,molim vas pomozite,unaprijed HVALA SVIMA!

odgovoreno:

Za 100% bolovanje, bolesti ti znači mora biti određena kao posljedica DR, time će LP HZZO, odrediti 100% bolovanje. U zadnje vrijeme su to izbjegavali pravdajući se postojanošću HRVI-a, no to ne bi trebala biti zapreka za ostvarivanjem ovog prava. Znači prvi odlazak na LP, izabrani liječnik piše prijedlog za 100% bolovanjem. Znači sve se vrti oko toga da je bolest posljedica DR. Ovisno gdje radiš i na kakvim poslovima, te ako je zdrastveno stanje toliko narušeno, slijedi oređivanje nesposobnosti za rad. Potom i obrada za IK-u. Ove nalaze iz psihiča iz 1995 god. obavezno priloži svoj dokumentaciji, gdje će trebati. Možeš podnijeti zahtjev i za priznavanje HRVI-a, ako nisi ranije to činio, onda sada si zakasnio, ali neka bude, dobiti ćeš odbijenicu, no nikad se ne zna hoće li se ovaj rok mijenjati. Znači možeš u invalidsku mirovinu bez statusa HRVI-a, no svakako moraš nastaviti s liječenjem.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija