Jump to content

Prava potrošaća - povrat robe


mail

Preporučene objave

Molio bih vas za odgovor na slijedeće pitanje: Kupac kupuje robu koristi je,te nakon dva dana se predomišlja tj, dolazi u trgovinu te iako roba nema nikakav nedostatak želi vratiti istu i iskljućivo traži povrat novca pozivajući se na zakon o zaštiti potrošaća.Dali je trgovac dužan vratiti novac?

Hvala unaprijed!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 1 mjesec kasnije...

To mi bez ikakvog obrazloženja (razloga vraćanja-nezadovoljstvo zbog nečega i sl.), baš i nema logike. Primjerice, uzmeš skupu vjenčanicu, odijelo, ma što... uzmeš automobil, praktički daš polog (jamstvo) i nakon što proputuješ svijet lijepo ga vratiš i pokupiš polog. Rent a car tvrtke će propasti.

Ma ne samo da to nema logike...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I te kako da ima logike na povrat novca, ali naravno pod uvjetom da je roba ne istrošena ili uništena.

Moj slučaj:

Otac mi je dobio za božić DVD player za kojeg rekao da ga ne treba. Imao je račun otišao u Frigo i lijepo su vratili novac bez ikakvih suvišnih pitanja.

Npr dobiješ za božić, rođendan ili nešto dr. poklon i tebi se ne sviđa. U Njemačkoj je to normalan stvar da se poslije božića vrati oko 25% poklona za povrat novca ili bon ako to kupac želi. To je opća politika trgovanja u EU. Sigurno će taj koji je vratio robu i drugi put doći, jer zna da u toj trgovini ne kompliciraju oko povrat robe a sigurno će se vratiti i kupiti drugi put nešto drugo. Naravno da neće svaku robu vračati. U današnje vrijeme "naši" trgovci moraju konačno shvatiti da kupac kralj a ne trgovac.

 

P.S. za 6mj ipak mu je trebao DVD player :-)

 

lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 godina kasnije...

Imao bih jedno pitanje,prije 4 dana kupio sam Samsung Galaxy s3 danas sam uocio da prednja kamera ne snima kako treba tj,pravi jako mutne slike,imam li pravo na zamjenu uređaja bez da im to kazem jer ce oni najvjerovatnije poslati uređaj na servis i pitanje je kakav ce biti odgovor.Znaci zanima me dali mogu traziti drugi uređaj recimo druge boje uz obrazloženje da mi se ovaj ne sviđa-

L.p

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija