Jump to content

Uporabna dozvola i upis kuće u katastar


tompagrompa

Preporučene objave

za kuće građene uz građevinsku dozvolu prije 16. lipnja 1991., ne treba uporabna dozvola, ali od upravnog tijela za prostorno uređenje i graditeljstvo treba izvaditi potvrdu da se ne vodi inspekcijski postupak i da se ne izdaje uporabna dozvola, a za ishođenje tih potvrda trebate priložiti geodetski snimak stvarnog stanja i arhitektonski snimak izvedenog stanja.

 

kad ishodite potvrde, trebate geodetski elaborat za upis objekta.

 

kao što vidite, pored toga što uporabna dozvola ne treba, ipak ima dosta posla do legalizacije kuće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na brzom odgovoru.

 

Pretpostavljam da geodetski snimak radi ovlašteni geodet, a arhitektonski ovlašteni arhitekt? Pa onda za elaborat ponovo geodet?

 

Koja bi bila razlika geodetskog snimka i elaborata. Nije li i jedno i drugo samo definiranje položaja u prostoru u odnosu na granice građevinske čestice?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

čuj, prema članku 331. Zakona o Prostornom uređenju i gradnji (NN 76/07) za izgrađenu građevinu na temelju građevinske dozvole izdane do 19. lipnja 1991. ne izdaje se uporabna dozvola, nego se građevina upisuje na temelju pravomoćne građevne dozvole i potvrde da se za građevinu ne vodi postupak građevne inspekcije.

ako nisi siguran, najbolje je ići pitati na gruntovnicu gdje ćeš predati zahtjev da li još nešto treba priložiti, jer geodetski snimak i arhitektonski snimak ti ne trebaju ukoliko građevina ima građevnu dozvolu, a potvrdu od građevne inspekcije si ishodiš sam od građevne inspekcije, a ne od nadležnog upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Također imam pitanje glede uporabne dozvole. Moja situacija je takva da sam kupila stan 2000.god dok se još zgrada gradila. Zgrada ima i lokacijsku i građevinsku dozvolu ali ne i uporabnu je je vlasnik prizemnog stana, ujedno i investitor gradnje naknadno dogradio jednu sobu u dvorišnom dijelu zgrade. Na koji način bi se moglo doći do uporabne dozvole - da li prijava građ.inspekciji pa da se odredi rušenje sobe ili postoji i neka dr. solucija, obzirom da ta dograđena soba nikome od nas i ne smeta...

Unaprijed zahvaljujem...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija