Jump to content

Rok 10.10.-pitanja

mabel

Preporučene objave

Dragi moji.Evo ja jučer položila državni stručni ispit.Htjela bih zahvaliti legalisu na pomoći, uputama, pitanjima.Da se odužim budućim generacijama polagača,šaljem pitanja sa roka 10.10.,ona koja se mogu sjetiti.Samo polaganje dugo traje, ali naša komisija je bila više nego super.Dovoljno je znati osnovno no znati dobro.Ja sam učila 3 tjedna dan i noć i na kraju shvatila da me nisu pitali ni 1% onog što sam smatrala bitnim.Za učenje koristila sam skriptu koju sam dobila od kolega u kombinaciji s knjigom.Imam VSS, polagala sam posebni dio opće poslove opće uprave.

Pa evo pitanja:poslovi tijela državne uprave,upravni i inspekcijski nadzor, državne upraven organizacije, podpredsjenik Vlade, Sabor, Ustavni sud, predsjednik,sudbena vlast,EU-povijest,valovi proširenja,E.komisija, E.parlament, formalni koraci pristupanju EU,od čega se sastoji prijemni štambilj,državni pečat,zašto je ZUP zakon o OPĆEM upravnom postupku,načelo supsidijarnosti,pravomoćnost i konačnost,obvezna osobna dostava,rokovnik,lake i teške povrede, kazne,predstavničko tijelo-poslovi,izvršno tijelo-poslovi. :misli:

Uglavnom pitanja su ista koja kruže legalisom, al evo htjela sam dati i svoj doprinos.Ispit nije strašan, pomažu, ok su.Želim sreću svima koji budu polagali.

Ako što trebate, tu sam :-D

Dijeli na drugim stranicama

Nema na čemu. :-D

Moj pismeni dio trajao je 2 sata.Dobili smo tri pitanja.prvo pitanje bilo je objasniti tijek podneska od primitka u pisarnicu do njegova povrataka;drugo pitanje je bilo izraditi akt, a treće opisati kako se postupa sa povjerljivim aktima.Tokom pisanja možeš koristiti svoje "šprance" i ostale zakone i pomagala.Mi smo bili bez nadzora tako da je jedna kolegica mobitelom nazvala kolegu i tako odgovorila na jedno od pitanja.Sam usmeni posebnog dijela nije ništa strašno-mene su pitali neka objasnim malo što radim.Mislim da gotovo nitko ne pada taj pismeni-ni usmeni od posebnog dijela.Ispitivao nas je ispitivač koji je bio zadužen za ispitivanje iz lokalne i službeničkim odnosa.Sve je bilo ok.

Nemoj se bojati.Nije ništa strašno.

Svima držim fige, koji polažu.

Sretno! :palac:

Pusa

Veliko hvala. Uopće ne izgleda strašno, samo mene hvata panika jer baš i ne radim te poslove. :panika: Vjerujem u razumijevanje ispitivača. Sad se bacam dalje na učenje, iako mi se čini da nemam pojma. Tješe me komentari dobrih ljudi s ovog foruma koji kažu da je to normalna pojava, pa ću se vjerojatno na dan ispita probuditi bistre glave i shvatiti da nema toga što ne znam. Po prirodi sam tip "savršenstva" pa me užasno živcira što ne mogu zapamtiti sve bitno. Nadam se da je dovoljno znati barem nešto na svako pitanje. Valjda postavljaju neka dodatna pitanja ako se ne kaže sve bitno. Ubijaju me sve te podjele i nabrajanja, to je za pravnike, ne za nas humaniste.

A sad :cita:

Još jednom hvala, valjda ću i ja uskoro moći dati svoj doprinos.

Pozdrav!

Položila sam državni ispit na roku 10.10. i stvarno su mi puno pomogla pitanja sa ovog foruma pa bih i ja htjela pomoći i dati svoj doprinos.

Hvala vam svima još jednom na nesebičnoj suradnji.

Ustav i sustav državne uptave: kada je donešen ustav, broj zastupnika u Saboru, temeljne vrednote, tijela državne uprave, poslovi državne uprave, broj ministarstava, državne upravne organizacije

EU: objasni jednu od glavnih institucija, Kriteriji za ulazak u EU, sapard, ssp, Hrvatska i EU

Zup i uredsko: načela i objasni nekoliko njih, supsidijarna primjena, poslovi uredskog poslovanja, pisarnica, glavne i pomoćne knjige

Lokalna i službenički: Predstavnička tijela, Izvršna tijela, jls, jrs, lake i teške povrede, ocjenjivanje, službenici i namještenici.

Puno sreće svima :palac:

• 3 mjeseci kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija