Jump to content

Predugovor o kupoprodaji stana hitno


zipica

Preporučene objave

na stanu kojeg kupujem upisana je hipoteka banke kao osiguranje za kredit koji je moj prodavatelja podigao prilikom kupnje stana.kako i ja podižem kredit kod iste banke gdje je i on podigao kredit, ne postoji problem da se s mojim iznosom kredita zatvori njegova partija kredita.naravno da to želim staviti u predugovor, ali na žalost ne znam kako da to napišem.pa ako ima netko primjer (šprancu) takva predugovora molim da mi se javi!hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

cijeli predugovor povečate za jedan članak u kom navedete da preuzimate dugovanja prodavatelja po kreditu za stan zbog kojeg je stan opterećen hipotekom.

od dogovorene cijene odbijete hipoteku i tu cijenu navedete u predugovor i kasnije u ugovoru.

kod prijave poreza priložiti i vlasnički list u kom je navedeno hipotekarno zaduženje.

za hipoteku bi trebali smanjiti procjenjenu vrijednost stana (sudska praksa- Upravni sud.)a time je smanjen i porezna osnovica.

 

...................................... (podaci o ugovornoj strani)

(u nastavku: prodavatelj)

 

i

 

...................................... (podaci o ugovornoj strani)

(u nastavku: kupac)

 

zaključuju sljedeći

 

PREDUGOVOR ZA PRODAJU STANA

 

Članak 1.

 

Ovaj predugovor odnosi se na prodaju odnosno kupnju stana.

 

Članak 2.

 

Predugovorne strane ovim utvrđuju da je prodavatelj stvarni zemljišno-knjižni vlasnik nekretnine na adresi u ..................., ulica ................, broj .........., upisane u zemljišnoj knjizi ul. br. ...... K.O. ............. Predugovorne strane utvrđuju da je navedena nekretnina doista upisana u zemljišnu knjigu što se potvrđuje izvatkom iz zemljišne knjige broj ...........

 

Članak 3.

 

Kupac želi platiti u nekretnini - stambenoj kući na adresi ........................., u ..........................., a prodavatelj prodaje na toj adresi stan broj ........., na I. katu sa pripadajućim idealnim dijelom zajedničkih prostorija i uređaja zgrade razmjeran vrijednosti kupljenog stana, a što predstavlja u odnosu na cjelinu .......... dio. Stan broj .......... na I. katu lijevo jeste stan koji se sastoji od dnevne sobe površine od ................. m2, spavaće sobe od .............. m2, dječije sobe ........... m2, kuhinje od .......... m2, smočnice od ........... m2, sobice uz kuhinju od ......... m2, kupaonice i wc-a od .......... m2, te hodnika od ............... m2, odnosno sveukupno od ............. m2 . Dvorište zgrade ima ........... .

 

Članak 4.

 

Predugovorne strane su suglasne da će ugovor o prodaji odnosno kupnji stana i pripadajućeg dijela nekretnine zaključiti najkasnije do ............. godine.

 

Zaključivanjem ugovora o prodaji odnosno kupnji stana i pripadajućeg dijela nekretnine te plaćanjem ukupne cijene, prodavatelj je dužan dozvoliti kupcu uknjižbu vlasničkih prava odnosno suvlasništva na kupljenom.

 

Članak 5.

 

Predugovorne strane su suglasne da će cijena za stan i pripadajući dio nekretnine iz čl. 3. ovog predugovora iznositi ................. kn (kunska protuvrijednost iznosa od .................. EUR-a po srednjem tečaju Narodne banke Hrvatske na dan potpisa ugovora o kupnji odnosno prodaji).

 

Kupac je na dan potpisa ovog predugovora platio na ime cijene iznos od ............... kn (kunska protuvrijednost iznosa od ............. EUR-a po srednjem tečaju Narodne banke Hrvatske na dan potpisa ovog predugovora.

 

Razliku do pune cijene iz st. 1. ovog članka kupac će podmiriti do dana potpisa ugovora o kupnji odnosno prodaji.

 

Članak 6.

 

Predugovorne strane su suglasne da je cijena stana i dijela zgrade te dijela dvorišta navedenog u čl. 3. ovog predugovora konačna i nepromjenjiva. Prodavatelj preuzima troškove zemljišno knjižnog prijedloga, te poreza na promet nekretnina i druge troškove, tako da kupca pored ugovorene cijene ne terete nikakvi drugi troškovi.

 

Članak 7.

 

Predugovorne strane utvrđuju da je kupac stan pregledao, kao i zajedničke prostorije kuće i dvorišta i da ga kupuje u viđenom stanju.

 

Članak 8.

 

Danom potpisa ovog predugovora prodavatelj ovlašćuje kupca da bez bilo kakvog daljnjeg pitanja ili odobrenja prikupi i pripremi za upis uknjižbu prava vlasništva na nekretnini u čl. 3. ovog ugovora u ime i za račun kupca.

 

Članak 9.

 

Ovaj predugovor je sačinjen u 6 primjeraka koji su istovjetni i svaki ima snagu izvornika, s tim da svakoj od strana pripada po 3 primjerka.

 

 

Članak 10.

 

U slučaju spora iz ovog predugovora nadležan je sud u ......................

 

 

U ......................, dana ......................, godine

 

Prodavatelj: Kupac:

 

.............................. ...........................

 

nemože se poslati na PM

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija