Jump to content

koliko se čeka na rješenje?

vijuga

Preporučene objave

vijuga je napisao:

Pozdrav!

Zna li netko koliko se čeka na rješenje drugostupanjskog povjerenstva u min. branitelja za hrvi? U Osijeku bio prošle godine u prosincu.

Hvala!

I mene zanima isto. Bio sam u Dubravi u prosincu prošle godine, rješenje sam dobio u siječnju, 30%trajno, nakon više godina privremeno,Još čekam rješenje drugostupanjskog povjerenstva, što mi je jako važno jer mi je predmet otišao iz mirovinskog na vojnu komisiju u kolovozu. Priložio sam rješenje prvostupanjskog povjerenstva, no mislim da bi bilo bolje da drugostupanjsko povjrenstvo dobije na uvid uz medicinsku dokumentaciju i to rješenje drugostupanjskog povjerenstva.Ubija me to čekanje, ne moram spominjati koliko to utječe na zdravstveno stanje. Liječnici kažu-to su pravne stvari. Točno, ali to traje unedogled.Zna li netko kad bih mogao dobiti to rješenje drugostupanjskog povjerenstva? Hvala,pozdrav

Dijeli na drugim stranicama

Duro je napisao:

vijuga je napisao:

...

Zna li netko koliko se čeka na rješenje drugostupanjskog povjerenstva u min. branitelja za hrvi?...

Po izjavama na ovom forumu i praksi (rekla-kazala) cca. 10 mjeseci (neki nazovimo prosjek).

"Jedni jedu zelje drugi jedu meso-svi jedu sarmu ako cemo o prosjeku."

Ja osobno cekam 13 (trinaest) mjeseci rijesenje od izlaska na PLP i jos nije stiglo nista od DLP :ceka:

generacija63 je napisao:

Duro je napisao:

vijuga je napisao:

...

Zna li netko koliko se čeka na rješenje drugostupanjskog povjerenstva u min. branitelja za hrvi?...

Po izjavama na ovom forumu i praksi (rekla-kazala) cca. 10 mjeseci (neki nazovimo prosjek).

"Jedni jedu zelje drugi jedu meso-svi jedu sarmu ako cemo o prosjeku."

Ja osobno cekam 13 (trinaest) mjeseci rijesenje od izlaska na PLP i jos nije stiglo nista od DLP :ceka:[/quote

Ovo mi ne djeluje nimalo ohrabrujuće.Ja se liječim ambulantno i bolnički 14 godina. 2004 priznat mi je status HRVI-a 20% privremeno i to se produljivalo nekoliko godina i u prosincu na PLP dobio sam 30%trajno.Ako je i 10 mjeseci prosjek, zašto mi ne stiže rješenje.

Neznam točno koliki je zakonski rok od plp do drugog ali mislim da sam na prijašnjim bezbrojnim komisijama i lp čekao manje, oko 5 do 6 mjeseci. Znam da toga ima jako puno i da je svakom njegov problem najvažniji ali ja sam već izluđen. Nemam nikakvih prihoda , kao ni onu invalidninu dok ne stigne rješenje dlp. Dali je moguće da je moj predmet i liječnička dokumentacija dugogodišnjeg liječenja "utopljena" s predmetima -zahtjevima koji su pristigli od 01.01. do 31.12.2005.? Neka mi dotični koji su predali zahtjeve u tom periodu ne zamjere ali jeli to u redu?

dsemovca je napisao:

Članak 128. ZOPHB

Liječnička povjerenstva iz članka 127. stavka 1. i 2. ovoga Zakona daju nalaz i mišljenje u roku od dva mjeseca od primitka predmeta.

To je samo zakonski dio, što nema veze sa stvarnošću. :palacdolje:

U tome i je problem. Velika zapreka u ostvarivanju prava branitelja je administracija, dok zaprime predmet, dok ga pošalju, pa godišnji pa spojeni vikendi pa dok sve to dođe do lp. Ja sam hodajući na liječenje ambulantno i bolničko i bakčući se s tolikom papirologijom dobio čir na želucu. I moram uzimati pojačanu terapiju. I na kraju si opet na početku-kod liječnika od sve te neizvjesnosti,napetosti, iščekivanja i egzistencijalne ugroženosti i siromaštva, koje te baci u još veću komu. Znači preostaje mi jedino da u takvim okolnostima čekam...ako dočekam

bare je napisao:

ja se uvijk zalim na plp pa mi zalba traje krace nego da cekam normalno.moja taktika,a sad jel pali ili ne ,zadnji sam put cekao 6 mjeseci,normalno,zalbu odbije ali barem skrati rokove,kao,zalbe se brze rjesavaju.to je moj put kroz djunglu

da nije tužno bilo bi smiješno. ja nemam taktiku ni ideje za takve slalome.kažu strpljiv,spašen. Ja sam bio sudeći po drugima ,što sam sve pročitao dosta strpljiv.Čitajući sve teme, to privremeno pa se žali ,pa pogoršanje zdravlja pa ti omjeri rat-mir, pa od svega zbilja možeš na kraju dobit totalni slom živaca.Bolje a nisam sve to ni čitao. Pozdrav svima.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija