Jump to content

ugovor o djelu i pdv


tinica

Preporučene objave

Zaposlena sam na puno radno vrijeme a već nekoliko godina radim putem ugovora o djelu.Ugovor se odnosi na intelektualne usluge. Ove godine povećao se obim posla i moj honorarni bruto prihod bi mogao preći 85.000 kuna čime bi ušla u sustav pdv-a. Zanima me da li zakonski tada mogu i dalje raditi putem ugovora odjelu i da li mogu imati priznate ikakve troškove ( kojih imam ).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Trebate se prijaviti u RPO tj, registar poreznih obveznika čime imate pravo na bruto isplatu svojih honorara, kao što imate i pravo na priznavanje troškova koji su u svezi sa obavljanjem djelatnosti prema ugovoru o djelu.Ovdje vam ulaze svi kućni troškovi ako posao obavljate kod kuće do visine od 30 % plaćenih troškova (struja,grijanje,telefon,oglasi i sl.)kao i pravo na dnevnice i trošak službenog puta korištenjem vlastitog automobila od 2kn po prijeđenom kilometru.Što se tiće sustava PDV-a čim prijeđete godišnji prihod od 85.000 vi ste obveznik njegovog plaćanja i fakturirat ćete svoje usluge uvećane za PDV koji ćete po obvezi i platiti ali ćete ga i dobiti.Preporučam prijavu u RPO jer vam se honorar ne umanjuje za poreze i doprinose, već dobijate bruto koji po poreznoj prijavi postaje i neto isplata jer imate pravo na korištenje troškova koje možete prikazati vrlo visokim korištenjem osobnog vozila za službeni put koji si sami odobravate.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija