sms69 objavljeno: 13. listopad 2008. Dijeli objavljeno: 13. listopad 2008. Umirovljeni sam branitelj i HRVI. Imam mirovinu od 3.000,00 kn koja mi nije dostatna za život i uzdražavanje obitelj, naime školujem dva studenta u dva različita grada te moja mirovina i ženina plaća ne pokrivaju troškove života. Kako nisam 100 %-tni invalid, zanima me smijem li pronaći neki dodatni posao koji će biti u okviru mojih psiho-fizičkih sposobnosti bez straha da će me netko prijaviti i da li bi to moglo nekako utjecati na moju mirovinu? Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Delta70 odgovoreno: 13. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 13. listopad 2008. ako imas opcu nesposobnost,neigraj se sa vatrom,samo ako je profesionalna onda ti zakon daje mogucnosti,a ovo prvo zaboravi,jedino na crnjaka ali oprezno Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Duro odgovoreno: 13. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 13. listopad 2008. sms69 je napisao: ... zanima me smijem li pronaći neki dodatni posao koji će biti u okviru mojih psiho-fizičkih sposobnosti bez straha da će me netko prijaviti i da li bi to moglo nekako utjecati na moju mirovinu?... Ukoliko ste invalid rada s općom nesposobnošću za rad tada u slučaju rada, kako vi navodite u okviru svojih psiho-fizičkih sposobnosti, ostajete bez sadašnje mirovine jer će HZMO u najboljem slučaju to smatrati promjenom zdravstvenog stanja na bolje i da možete raditi tj. da nemate više opću nesposobnost i tražiti novo vještačenje. A u slučaju da vas uhvate da radite na crno možete ostati bez mirovine ( doslovno bez mirovine) i na milost i nemilost HZMO-u kako će on to protumačiti, jer u zadnje vrijeme takve osobe budu pozvane na novo vještačenje (možete misliti kakav će biti rezultat tog novog vještačenja...) pa na povrat mirovine itd. zakomplicirati ćete si život kako niti ne možete zamisliti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
dsemovca odgovoreno: 13. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 13. listopad 2008. U današnjem okruženju, kada se više vodi briga o drugom,nego o samom sebi, a uzeći u obzir opću nesposobnosti za rad, bolje ti je da ne radiš, niti pomisliš to učiniš, jer Duro ti je lijepo objasnio. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
buda2 odgovoreno: 13. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 13. listopad 2008. bare potićeš čovjeka na rad na crno !nemoj da ti post pročita zobeni ili maks.(bit će pravih odgovora-tebi) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Delta70 odgovoreno: 13. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 13. listopad 2008. kolega moj,koliko njih radi na crno,konju rep cupaju a penzije ho ho ho,ali to je radna terapija Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
PrEsVeTli odgovoreno: 14. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 14. listopad 2008. Ukoliko ste u mirovini zbog profesionalne nesposobnosti, kao što je već netko spomenuo, možete raditi uz umanjenje postotka mirovine ali dobivate plaću, jedino morate voditi računa o razlozima i bolesti zbog koje ste umirovljeni, da ne ispadne da se bavite sličnim poslovima što bi dovelo u pitanje vašu mirovinu, obzirom da bi bili sposobni za rad na takvim i sličnim poslovima. Dakle ako je profesionalna možete raditi uz neko umanjenje mirovine ali nikako one poslove koje ste radili do umirovljenja i zbog kojih ste profesionalno nesposobni. Ako ste u mirovini zbog opće nesposobnosti onda nikakav posao ne dolazi u obzir kao neka vrsta rada, iako je još uvijek otvoreno pitanje autorskih honorara, ugovor o djelu za određene poslove koje možete raditi povremeno i bez radnog vremena (dakle, koji nemaju elemente radnog odnosa) kao i novootvoreno pitanje volonterskog rada a za koji također postoji određena vrsta honoriranja. Rad na crno vam ne preporučam ukoliko imate "dušebrižnika" koji o vama vode više računa nego vi sami jer u slučaju prijave doista možete ostati i bez te mizerne mirovine. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
buda2 odgovoreno: 14. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 14. listopad 2008. bare sve to štima.kod naših mirovina samo da su cijene niže.npr.gorivo 4 kn,kruh 2.5 kn i ostale cijene prema njima bili bi mali carevi.ovako redna terapija pomaže dvostruko.da li si i ti u radnoj terapiji? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
PrEsVeTli odgovoreno: 14. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 14. listopad 2008. Ne, nisam u radnoj terapiji, ne želim si natovariti vraga na vrat. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
danilo odgovoreno: 15. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 15. listopad 2008. ako živiš na selu trkom u šumu jel je počeo otkup žira i bukvice a tu se može vjeruj mi jako dobro zaraditi a šuma nam ja svima najbolja terapija,malo koljena i kičma boluckaju al se isplati,a ima i finih gljiva,varganja trenutno ima u izobilju.eto ti par primjera za zaradu i nemože ti nitko ništa ko ni žaba lješnjaku. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
mrljo odgovoreno: 15. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 15. listopad 2008. da samo što sada nesmiješ (koliko sam čuo) ni gljive brati legalno nego moraš platiti mjesečno ili godišnje inaće sljedi klazna (ako te uhvate) Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
danilo odgovoreno: 15. listopad 2008. Dijeli odgovoreno: 15. listopad 2008. to je točno,moraš imati položeni gljivarski ispit.Vidio na oči tu iskaznicu,ali još nikad čuo da je neko nadrapao.što se tiče žira i bukvice napraviš ugovor na djecu il ženu i još dobiješ povrat poreza. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.