Jump to content

Molim pomoč,upute,bilo kaj

sviby

Preporučene objave

Nedavno sam dobio drugostupanjsko rješenje 20%,citiram"U skladu s ratnim putom i medicinskom dokumentacijom/nalazi psihijatra/,postoji verificiran PTSP,koji je u direktnoj kauzalnoj vezi sa sudjelovanjem u Domovinskom ratu.Oštečenje je teškog stupnja"kraj citata.

Rješenje nije konačno nago privremeno do sredine druge godine.Inače to mi je drugo drugostupanjsko rješenje.

Sad sam dobio rješenje HZMO gdje traže da žurno dostavim radnu knjižicu i potvrdu da li se nalazim na bolovanju zbog priznavanja prava na invalidsku mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti na rad.

Inače sam bio pripadnik gardijske brigade,zastavnik,zapovjednik voda.Po skidanju sam radio kod nekoliko privatnika.Imam nekih 20 godina staža(bez ratnog dodatka).Na bolovanju od 2006.Na kontrolama kod psihijatra od 2001.Četiri puta bio hospitaliziran,tri puta na testiranju,dvije dnevne bolnice...

Sad molim one koji se više razumiju u problematiku,jesam li naj..o zbog profesionalne.Može li doči do promjene(opča) obzirom da nemam konačno rješenje za RVI.

I koliku bih mirovinu mogao očekivati.

Hvala svima koji mogu i žele pomoči.

Dijeli na drugim stranicama

nisi naj...dobit ćeš kao i večina profesionalnu.kad dobiješ riješenje o visini mirovine počimaš skupljati nalaze za opću mirovinu.u nalazima treba pisati pogoršanje stanja i ako je moguća hospitalizacija.potom liječnik o.p. pravi na tvoj zahtjev prijedlog za iku-opća mirovina.čekaš da te pozovi i onda je sve u rukama vještaka.normalno da je profesionalna manja od opće.

Do nove ike mora proći neko vrijeme koje nije nigdje zakonski definirano ali u pravilu najmanje 6 mjeseci iako je neko optimalno vrijeme od godinu dana od zadnjeg vještačenja obzirom da se mora vidjeti kontinuitet liječenja i pogoršanje stanja.

Jedino što ste dužni je prijaviti svaku promjenu bila ona na vašu korist ili štetu.

Redovito se nastavite liječiti i u slučaju pogoršanja otiđite na bolničko liječenje te (okvirno)nakon godinu dana od zadnjeg vještačenja otiđite kod svojeg liječnika OP da vam ovjeri dokumentaciju i ispuni IN obrazac a što predajete u područni zavod za mirovinsko.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija