Jump to content

Ovrha na dug od 2.000,00 kn M San Grupi!


Teich

Preporučene objave

Dragi forumaši, u očekivanju vaše pomoći da me oslobodite nedoumice, otvaram ovu temu. Naime, tvrtka d.O.o. u kojoj sam zaposlena kasni 50 dana s plaćanjem 2.000,00 kn i kamata u iznosu od 200,00 kn M San Grupi d.d. Kada smo uvidjeli da nećemo na vrijeme moći platiti račun, obavijestili smo njihov financijski odjel i zamolili za razumijevanje jer se baš kao i oni borimo sa naplatom potraživanja.

Kolegica iz njihovog financijskog odjela nas je jučer mailom obavijestila da su predmet poslali na ovrhu. E sada, nama će sutra sjesti sredstva na račun i prioritet nam je platiti taj dug.

1.E sada, da li smo, osim računa, po nekoj zakonskoj osnovi obvezni platiti kamate i troškove slanja opomene i trošak javnog bilježnika koje kolegica navodi u mailu?

2.I još nešto, ne manje bitno...kako se provodi i kako izgleda proces ovrhe?

Najljepša vam hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko Vam je prošla valuta u kojoj ste trebali izvršiti plaćanje,dobavljač ima pravo obračunati zatezne kamate.Kako su istovremeno podignuli i ovrhu,dužni ste platiti i troškove ovrhe,javnog bilježnika i dr.navedeno.

 

Ovrha se najčešće vrši na žiro račun kupca.Znači,"sjesti će"na Vaš žiro račun i skinuti iznos računa,kamata,troškova ovrhe.Ukoliko na računu nemate dovoljno sredstava za namirenje ovrhe,skinut će dio novca (onoliko koliko ima na žiro računu) a ostatak po priljevu sredstava na Vaš žiro račun.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija