Jump to content

nasilje nad ženama-kako pomoći-odakle krenuti ???

madmamma

Preporučene objave

Prvo pozdrav svima, ovo je moj prvi posjet Legalisu i prvi put da pišem.

Molila bih vas za savjet ,pomoć..nisam bila sigurna gdje ovo točno pripada pa cu napisati ovdje..

Naime problem je sljedeći...prije godinu dana iznad mog stana se doselio mlad ne vjenčani par. Oboje uspješni i na prvi pogled savršeni ali...ona dobiva redovito batine bar dva do tri puta tjedno i to baš dobrano, prvo sam mislila da umišljam, pa nije moguće dok već duže vrijeme ne sumnjam niti malo jer se vrlo dobro čuje kako ga moli i plače bježi,on ju ruši na pod,pas laje ...razbija se staklo padaju stolice...kako pokušava pobječi van iz stana i kako ju on hvata i lupa vratima...naravno sve popračeno drekom i vikom. Več mi je zlo od toga...svi to znaju u zgradi i svi čuju..nitko ne tepe ni 5%, ja ne želim zatvarati oči ...želim joj pomoći...ali kako krenuti. Cura je totalno ne dostupna...ne pozdravlja s nikim ne komunicira...nikad nikog nema kod kuće kad se zvoni...kako pomoći? Djevojka je obrazovana..radi u prosvjeti. On je isto neki ''obrazovnjak'' ali očito ne dovoljno...često ga se vidi pijanog a i otac mu je dosta uspješan. E sad najgore je to što oni planiraju svatove kako čujem...zaista bih htjela da ta cura razmisli i da joj se pruži pomoć dok ne dođu djeca dok ne stane pred oltar.Dali uopće imam pravo da miješam,ali savijest mi ne dopušta da to ne učinim.

madmamma iz Osijeka

Dijeli na drugim stranicama

madmamma je napisao:

Prvo pozdrav svima, ovo je moj prvi posjet Legalisu i prvi put da pišem.

Molila bih vas za savjet ,pomoć..nisam bila sigurna gdje ovo točno pripada pa cu napisati ovdje..

Naime problem je sljedeći...prije godinu dana iznad mog stana se doselio mlad ne vjenčani par. Oboje uspješni i na prvi pogled savršeni ali...ona dobiva redovito batine bar dva do tri puta tjedno i to baš dobrano, prvo sam mislila da umišljam, pa nije moguće dok već duže vrijeme ne sumnjam niti malo jer se vrlo dobro čuje kako ga moli i plače bježi,on ju ruši na pod,pas laje ...razbija se staklo padaju stolice...kako pokušava pobječi van iz stana i kako ju on hvata i lupa vratima...naravno sve popračeno drekom i vikom. Več mi je zlo od toga...svi to znaju u zgradi i svi čuju..nitko ne tepe ni 5%, ja ne želim zatvarati oči ...želim joj pomoći...ali kako krenuti. Cura je totalno ne dostupna...ne pozdravlja s nikim ne komunicira...nikad nikog nema kod kuće kad se zvoni...kako pomoći? Djevojka je obrazovana..radi u prosvjeti. On je isto neki ''obrazovnjak'' ali očito ne dovoljno...često ga se vidi pijanog a i otac mu je dosta uspješan. E sad najgore je to što oni planiraju svatove kako čujem...zaista bih htjela da ta cura razmisli i da joj se pruži pomoć dok ne dođu djeca dok ne stane pred oltar.Dali uopće imam pravo da miješam,ali savijest mi ne dopušta da to ne učinim.

madmamma iz Osijeka

....

Nasilje u obitelji je uvjek veliki problem...

Mozete vi covjeka jednostavno prijaviti, zapravo je to vasa, i duznost svih osoba koje znaju za to.

Međutim, ako zena ne zeli prijavit momka ne moze policija u glavnom nista.

Ako vam je stvarno stalo, pokusajte saznati gdje zivi obitelj od te cure pa popricajte malo sa njezinim ocem/bratom i pokazite im snimke na kojima se cuje to vikanje,lupanje i sl.(pred sudom to naravno nece proci kao dokaz ali za brata/oca ce biti vise nego dovoljno). To je u nasoj drzavi znatno efektivnije nego sva policija i sudstvo a vrlo vjerojatno ce izazvati dovoljno veliki skandal da se cura barem ne uda za njega :palac:

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija