novinarka objavljeno: 2. studeni 2008. Dijeli objavljeno: 2. studeni 2008. Ovako, ja sam izvanredna studentica Fakulteta Političkih Znanosti. Moj Fakultet je 18.09 ove godine objavio odredbu kojom izvanredni student gubi pravo studiranja ukoliko u tri godine ne položi neki ispit. Mi do 18.09 to nismo znali. U 6 mj su vrijedili drugi uvjeti, i o tom pravilu nije bilo niti riječi. Mi smo se redovito informirali o uvjetima upisa u narednu godinu, i kao što napisah, o tome nismo bili obaviješteni. Problem je u tome što se naš Fakultet izvlači na Statut u kojem se to pravilo ne nalazi. Mi smo se konzultirali sa pravnicima, i oni su nam rekli da se ta odredba ne nalazi u Statutu. Na koji se članak oni pozivaju, mi ni danas još ne znamo. Na Fakultetu su nam rekli da nas ima 50-ak, i da se moramo obratiti višoj instanci - Sveučilištu ili Ministarstvu, da odluka nije na njima. Na Sveučilištu ista stvar, mi smo u pravu, ali to nam je rečeno samo usmenim putem, nemamo nikakav dokument koji to i potvrđuje. Isti slučaj i sa Ministarstvom. Na kraju saznamo, da je odluka bila cijelo vrijeme na Fakultetu. Mi smo Fakultetu predali dvije grupne molbe. Obje su odbijene, samo usmeno, i to preko Studentskih predstavnika. U petak smo se obratili HHO-u, i oni su nam rekli da je Fakultet prekršio naša prava što nas na vrijeme nije obavijestio, dakle, na početku godine, i što nam pismeno nije odgovorio na molbu, zašto je odbijena i na koji članak se naš Fakultet poziva. Imamo i njih na našoj strani. U ponedjeljak, idemo još jednom na sastanak sa Dekanom i prodekanom zatražiti dokument u kojem piše da mi više nismo studenti tog Fakulteta, i zbog kojeg članka su oni nas izbacili sa Fakulteta tako da možemo u javnost. U medije sigurno idemo, predugo smo čekali, htjeli smo to riješiti mirnim putem, bez cirkusa. Čekali smo sjednicu Fakultetskog vijeća, koja je bila 30.10. Mi smo bili zadnja točka na njihovom rasporedu, 13-ta. U roku od par minuta, oni su odlučili da mi više nismo studenti tog Fakulteta. Caka je u tome što oni nas nisu informirali o tome na početku 2007/2008 godine, već na kraju ove, dakle, 18.09, nakon svih ispitnih rokova, i par dana prije upisa u narednu akademsku godinu. Mi više nismo mogli na prijamni niti se prebaciti na drugi Fakultet. S time, da se ta odredba ne nalazi u Statutu. Svi smo na drugoj ili trećoj godini, neki sa par ispita do kraja, i sa jednim ispitom sa prve godine. Meni je izborni kolegij u pitanju, i pokušala sam ga zamijeniti, ali mi nije bilo dopušteno. Morati ćemo angažirati i odvjetnika. Da li netko zna kome bi se mi mogli obratiti? Ima nas 20-ak. Do ostalih ne možemo doći, jer nam u referadi ne daju popis. Situacija je hitna. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
novinarka odgovoreno: 2. studeni 2008. Autor Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2008. Zar baš nitko nema savjet? Fala lijepa. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
zzz_zzz odgovoreno: 2. studeni 2008. Dijeli odgovoreno: 2. studeni 2008. a sta da ti kazemo? tuziti ih na upravnome sudu? super, za 6 godina dobijes odluku, do tad si mogao zavrsit 2 fakulteta... Inace odluke fakulteta ne smiju vrjediti retroaktivno (kad su na stetu studenata jer kad su u korist studenata svi su zadovoljni pa se nitko ne zali). Dakle nacelno odluke mogu donjeti samo za narednu akademsku godinu... pa vas 20 uzmite sada nekog odvjetnika(cjena/20 i nije toliko), ukljucite javnost i borite se. Ovde vam nitko ne moze nesto znatnije pomoc oko toga Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.