Jump to content

Prekršajni nalog na osnovu pogrešnog stavka ZSPC-a

Pepeljug

Preporučene objave

Ukratko, prilikom alkotestiranja napuhao sam 0.979 promila. Ne umanjujem svoju krivicu, i šta je tu je.

Dobio sam 3 obrasca: Zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola, Naredbu o privremenom oduzimanju vozačke dozvole na 48 sati, te Prekršajni nalog (obrazac R 108).

U Prekršajnom nalogu piše da sam počinio prekršaj temeljem čl.199. st.1 , te da mi se po st.8 izriče kazna od 1000kn te zabrana upravljanja B kategorijom na 6 mjeseci.

Čitajući zakon st.1 se odnosi na profesionalne vozače ili mlade vozače ili vozače B kategorije kojima je to temeljno zanimanje. Ja ne spadam ni pod jednu skupinu te sam trebao biti kažnjen temeljem st.2.

Ima li smisla uložiti prigovor na osnovu ove pogreške? Npr. napišem li da nisam počinio prekršaj prema st.1 (jer nisam ni mogao)?

Također nisam potpisao Prekršajni nalog niti Zapisnik jer je policajac bio više nego neljubazan, naime više puta sam morao puhati u Drager jer je on bio vrlo sumljičav prema rezultatima obzirom da mi se prema njegovoj osobnoj procjeni oči previše "cakle" (što je i napisao pod napomenu). Također je u zapisniku zaokružio da poričem i da ne poričem rezultate ispitivanja?!

Jel se ima smisla pozivati na nekompetentnost(čitaj nepismenost) dotičnog, uzevši u obzir da je ta 3 lista ipunjavao više od pola sata i počinio navedene greške?

Dijeli na drugim stranicama

Sitna greška? Čemu onda služe članci i stavci u zakonu? Zar ne bi provođenje zakona trebalo biti dosljedno?

Ja jesam počinio prekršaj što sam bio pod utjecajem alkohola ali bi gospodin policajac trebao znati na osnovu čega me prekršajno kažnjava. Nek se vrati u školu, ako ne zna čitati.

Lijepo piše "... čime je počinio prekršaj iz članka 199. stavka 1. ZSPC-a kažnjiv po članku 199. stavak 8."

Ja vrlo jednostavno mogu dokazati da nisam počinio navedeni prekršaj i pri tom ne bih lagao.

Da ne kažem da mi je na temelju istog članka i stavka privremeno oduzeo vozačku dozvolu na 48 sati i odredio mi 6 mjeseci zabrane upravljanja B kategorijom.

Što bi bilo da ja nekog tužim i počinim istu pogrešku? Sud bi mi to uvažio? Nisam baš siguran...

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija