Jump to content

gruntovnica i katastar MOLIM POMOĆ


anonimno

Preporučene objave

Dali je moguće da se ista stvar u gruntovnici i u katastru gleda različito.Naime vlasnik sam građevinske parcele na kojoj je upisana kuća sa kućnim brojem.

Kada sam se u katastru informirao dali je moguće na toj parceli napraviti adaptaciju stare kuće odgovorili su mi da je kod njih upisano da je to ruševina i da za njih tamo ne postoji nikakva kuća.

Molim Vas, ako mi netko mkože pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne znam u ćemu je problem. Ako planirate staru kuću samo obnoviti onakvu kakva je bila, nikog nemojte pitati već jednostavno to ućinite (po zakonu bi ste i za to trebali neku dozvolu ali o njoj neću ovdije govoriti, nije toliko bitno). Ako je postojeća kuća legalna nema problema.

A ako planirate staru kuću obnoviti, proširiti, dograditi, odnosno grubo rećeno povećati, onda morate tražiti sve dozvole, s time da Vam se stara kubatura kuće odbija od plačanja komunalnog doprinosa za kubaturu novonastale građevine. Nemajte straha. Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Interesantno da je prema zakonu koji regulira rad Katastra propisana obveza da periodično (nisam siguran da li svakih pet ili deset godina) po službenoj dužnosti provjere "stanje na terenu" i da sami u katastar upišu prestanak postojanja građevinskih objekata, nove objekte ..............

 

U stvarnosti to se događalo samo ako ste im platili da to u fušu odrade (u radno vrijeme ali plaćanje na privatni račun).

 

Kako bilo, razgovarajte sa (privatnim) geodetom, da ako ima promjena na Vašoj parceli (građevini) u odnosu na stanje u katastru (i) ili gruntovnici, da napravi novu izmjeru i u ovim knjigama uskladi stanje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija