hans15 objavljeno: 18. studeni 2008. objavljeno: 18. studeni 2008. zanima me da li nakon sto nastupi zastara imam pravo na radni staz u tom razdoblju. Moj primjer: Ja sam sportas i imao sam ugovor s jednim klubom koji je po ugovoru trebao plaćati mirovinsko i zdravstveno.Naravno da to nije ispunjavao tako da sam ih morao tuziti.Međutim u međuvremenu mi je stigla ovrha jer sam po zakonu,kao sportas, duzan sam placati doprinose bez obzira na to sto sam dogovorio s klubom da oni trebaju plaćati doprinose.Takvi dogovori poreznu ne zanimaju.Raspitivajuci se saznao sam da mi prve dvije godine mogu ici u zastaru pa sam to i zatrazio.Međutim nisam se raspitao,ako uspijem dobiti zastaru, da li mi te dvije godine idu u staz bez obzira ako ih nisam platio. Citiraj
ultra odgovoreno: 18. studeni 2008. odgovoreno: 18. studeni 2008. ne, ono što platite mirovinskom to vam i obračunavaju u staž. Citiraj
marko46 odgovoreno: 7. prosinac 2008. odgovoreno: 7. prosinac 2008. zastara ti je 3g.,a ako su te opomenuli i poslali bilo kakav upravni akt još 3g., a ako se i tad nemogu naplatiti apsolutna zastara ti je 10g. i to ti teće od dospjeća prvog raćuna, stim ako te svoje sportaše dobiješ na sudu i plate tada ćeš dobiti staž ... Citiraj
rio137 odgovoreno: 10. prosinac 2008. odgovoreno: 10. prosinac 2008. hans15 je napisao: zanima me da li nakon sto nastupi zastara imam pravo na radni staz u tom razdoblju. Moj primjer: Ja sam sportas i imao sam ugovor s jednim klubom koji je po ugovoru trebao plaćati mirovinsko i zdravstveno.Naravno da to nije ispunjavao tako da sam ih morao tuziti.Međutim u međuvremenu mi je stigla ovrha jer sam po zakonu,kao sportas, duzan sam placati doprinose bez obzira na to sto sam dogovorio s klubom da oni trebaju plaćati doprinose.Takvi dogovori poreznu ne zanimaju.Raspitivajuci se saznao sam da mi prve dvije godine mogu ici u zastaru pa sam to i zatrazio.Međutim nisam se raspitao,ako uspijem dobiti zastaru, da li mi te dvije godine idu u staz bez obzira ako ih nisam platio. Kad pitaš nešto o zastari onda je poželjno navesti otkad je dug i da li je prekidana zastara nekim radnjama Porezne uprave, tj. ako si primio ovrhu, zastara je prekinuta i ponovno počinje teći od 01.01. slijedeće godine od one u kojoj si primio ovrhu. I da, ako dobiješ zastaru, staž ti neće biti upisan. Ali ako u ugovoru piše da će ti klub plaćati poreze i doprinose, onda ćeš kad-tad dobiti spor i lovu.. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.