Jump to content

"stezanje remena" Kako za koga...


*KOSKE*

Preporučene objave

Evo bas stigao s jutarnje kave i prepune glave raznoraznih prica da Vam postavim malo pitanjce...pa ako netko ima neku pametniju informaciju (neka mi objasni)

U pravilu ne pratim politicka zbivanja u zemlji tako da ni ne znam nista o tim pametnim izjavama naseg "vrha"

Zanima me sljedece: kao sljedi nekakvo "rezanje" povlastenih mirovina??? A naravno u to "povlasteno" spadaju vojne mirovine. Pa me sada zanima da li u taj dio vojnih spadaju i invalidske mirovine ili ne??? I uopce ne razumijem te nazovimo stednje! Zar sve u ovoj drzavi mora ici preko leda Hrvatskih branitelja. Ok.razumijem da se ljudi zale koji imaju mirovine od 1600kn a radili su citav vjek u tvornicama a sad nemaju za kruh. Ali nitko se ne pita kako je covijeku bez ruke,noge...kako je covijeku koji je ranjen jedanput,dvaput...ne pitaju se kako je onima koji zbilja imaju stvarnih psihickih problema (a neki nemaju ni tih 1600kn.)

Kad se je borilo za drzavu nitko nije pitao ni koliko god.imamo ni kako nam je...ali kad nesto treba uskratiti u danasnje vrjeme uvijek se sijete HRVATSKIH BRANITELJA

I onda nemoj biti isfrustriran!!!

:-( :tuzan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To stoji kaj si ti napisao. Ali ja sam cuo danas da su jucer dali neki prikaz tih "povlastenih" i u njima su naveli medu svima i vojne mirovine.

Pa ako je to tako nije mi jasan taj naziv "povlastene" jer zbilja ne vidim neke velike povlastice ni u svom slucaju obzirom i na postojecu invalidnost a ni u slucajevima mnogih drugih.

Istina je da se vojne mirovine krecu do iznosa i od 8000kn. (ali za koga)

Najcesce su mirovine od 2000-6000kn.a puno je ja bih prije rekao (nesretnika nego vojnih umirovljenika) koji nemaju ni te 2000kn.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neznam što te to iznenađuje.Svake godine će se povećavati plaće a mirovine će zaostajati zato što se usklađuju po formulu 50-50,rasta plaće i porasta troškova.Tako da za jedno desetak godina će te naše mirovine biti jedna obična crkavica. A što se tiče smanjenja povlaštenih mirovina to ti je samo pitanje dana,kada će na udar doći i branitelji.Zar možeš nešto očekivat od ovih budaletina što su na vlasti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma to sve stoji (drzi vodu) ali mi smeta to svrstavanje braniteljskih mirovina u te "povlastene"

Ne mogu da shvatim po cemu su to one povlastene!?!?!?

Razumijem bunt "malih ljudi" koji dobijaju crkavice a ne mirovine...pa im bude krivo zbog raznoraznih grebatora i laznjaka koji su u vojnim mirovinama.

Ali zasto opet moraju ispastati stvarni branitelji-umirovljenici!

Ocito je ovo sve previse za moj maleni mozak... :vrti:

Da sam proklet rekao bih: dao Bog neka njima bude tako ko nekima od nas!!! Ali nisam... neka "njima" sve dobro ovog svijeta a mi ce mo vec prezivjeti nekako...

Bilo je i gorih stvari pa smo zivi (zdravi o tom potom)

Pozdrav svima! ;-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prosjek može prevariti jer neko s 1.000 kuna i netko s 7.000 kuna u prosjeku imaju 4.000 kuna. Znam jednog kovinotokara koji je u ratu nio zapovjednik nekog diviziona ili bataljona, mislim da je imao čin bojnika, a danas ima mirovinu od 10.000 kuna, a ima 40 godina.Pa izračunajte koliko će on koštati državu.Kako je sredio papire to samo Bog ili neka dijagnoza x zna!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

ZAGREB,12. prosinca 2008.(Hina) - Nakon osmosatne rasprave o paketu zdravstvenih zakona, Sabor je kasno poslijepodne kratko raspravio prijedlog izmjena i dopuna zakona o doprinosima, po kojem će umirovljenici s mirovinama većim od prosječne plaće plaćati doprinose za zdravstvo.

 

Umirovljenici koji u idućoj godini ostvare mirovinu veću od 5108 kuna iz svojih će mirovina plaćati doprinos od tri posto, a za one s manjim mirovinama uplaćivat će se doprinosi od jedan posto, ali iz državnog proračuna.

 

Iz proračuna će se uplaćivati i doprinosi za nezaposlene, od čega bi HZZO trebao uprihodovati 400 milijuna kuna.

 

Od doprinosa iz mirovina većih od 5108 kuna uprihodovalo bi se 130, a od doprinosa iz nižih mirovina 264 milijuna kuna.

 

Takvim su se rješenjima usprotivili klubovi HSU/HSLS i SDP-a.

 

Silvano Hrelja (HSU) pozdravio je činjenicu da je Vlada odustala od prvotne namjere da se iz mirovina viših od 2600 kuna naplaćuje tri, a iz mirovina viših od 5200 kuna pet posto doprinosa.

 

Naplaćivanje doprinosa iz 'visokih' mirovina smatra nedopustivim, budući da je riječ o ljudima s punim radnim stažom, koji su mirovine zaradili na temelju uplaćenih doprinosa.

 

Podsjetio je da je dio tih mirovina već smanjen zbog limitiranja pa ih se sada dodatno kažnjava, a upozorio je na nepoznate pravne učinke, koji bi, smatra, mogli dovesti u pitanje pojedina rješenja o mirovini.

 

Dragica Zgrebec (SDP) upozorila je da u proračunu na 2009. nije predviđen novac za provedbu predloženog rješenja.

 

Ocijenila je da bi, umjesto uvođenja dodatnih opterećenja za umirovljenike, trebalo oporezivati kapitalnu dobit. "Zašto oni s ogromnim dividendama nisu solidarni s bolesnima i socijalno ugroženima", upitala je Zgrebec.

 

Klubovi HDZ-a i SDP-a podržali su prijedlog postupnog smanjivanja trošarina na duhanske proizvode do njihova potpunog ukidanja 2010.

 

Slavko Linić (SDP) pritom je upozorio da će takvo rješenje, koje traži Europska komisija, dovesti do krijumčarenja cigareta iz zemalja u okruženju, koje nisu ni kandidat za EU.

 

Probleme bi, kaže, mogli imati i proizvođači duhana, koji u Hrvatskoj na šest tisuća hektara godišnje proizvedu 14 tisuća toma duhana, što je sedam posto ukupne europske proizvodnje.

 

Bez rasprave je prošao prijedlog sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja dohotka sa Sirijom.

 

(Hina)

 

:zao::zao:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija