Jump to content

Povrat poreza - kakvi računi za održavanje stana?


mmm1

Preporučene objave

Namjeravam do konca godine ugraditi klimu i prijaviti račun za 12000 odbitka poreza na dohodak kako je i predviđeno zakonom. Ono što je ostalo nejasno i što me muči je pitanje računa.

Najpovoljnija ponuda u nabavci je ako kupim u jednoj firmi sam stroj i oni mi na moje ime izdaju račun bez ugradnje za koju nisu registrirani, a kod druge firme registrirane za montažu da platim samo ugradnju upravo tog stroja na mojoj adresi.

U svim tumačenjima koja sam do sada našao uvijek je bilo govora o tome da se ne može priznati račun za materijal ako ga sam ugrađujem ili na crno, ali ostalo mi je nejasno mora li ista firma izdati račun za materijal i za ugradnju ili to mogu biti dvije odvojene firme.

(Ne bih hito da mi u odbitak priznaju samo onih nekoliko stotina kuna od montaže, a 12000 vrijednosti materijala da odbace.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da, možete imati 2 ili više računa različitih firmi,jedan za robu,jedan za ugradnju.čak i da uzimate od firme koja vam istovremeno i ugrađuje na računu bi trebali biti razdvojeni roba i usluga montaže.

 

bitno je kod uvećanja osobnog odbitka za stambene potrebe da je to nekretnina koja glasi na vaše ime (ili ime supruge),da vam je prva nekretnina u životu i da imate prebivalište na adresi nekretnine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija