Jump to content

pomoć - gruntovnica

sifu

Preporučene objave

Naime, odbijen mi je prijedlog uknjižbe. Stvar je slijedeća. Kupoprodajni ugovor iz 1982. je naveo katastarsku česticu xxx/2 a u katastru i gruntovnici postoji samo čestica xxx. S obzirom da su potpisnici ugovora u međuvremenu preminuli, što mi je za učiniti? Supruga prodavatelja je živa i vodi se kao vlasnica i po katastru i po gruntovnici, a rješenjem o naslijeđivanju vanknjižno vlasništvo na čestici xxx/2 je prenešeno na sina s kojim sam napravio kupoprodajni ugovor. Svugdje u dokumentima koji bi dokazali pravni slijed se navodi pogrešan broj čestice. Da li su dostatne izjave supruge prodavatelja i nasljednika kupca iz ugovora iz '82. ovjerene od strane javnog bilježnika da se uknjiži na gruntovnom ili bih trebao raditi anekse ugovora od prvog ugovora preko rješenja o naslijeđivanju do mog ugovora pa onda predati na gruntovno? Postoji i solucija da predam zahtjev za rješenje o uvjetima gradnje, dobijem ga, pa predam parcelacijski elaborat s oznakom buduće čestice kao u ugovorima!? Molim pomoć jer se već gubim u pravnim pojmovima a odvjetnici koje pitam mi govore probaj ovo, probaj ono do toga da pitam suca iz rješenja o naslijeđivanju. Unaprijed hvala! :-?:-?:-?

Dijeli na drugim stranicama

ovo ne razumijem:

sifu je napisao:

Supruga prodavatelja je živa i vodi se kao vlasnica i po katastru i po gruntovnici, a rješenjem o naslijeđivanju vanknjižno vlasništvo na čestici xxx/2 je prenešeno na sina s kojim sam napravio kupoprodajni ugovor. :-?:-?:-?

kako to da se supruga vodi kao vlasnik i posjednik , dakle upisana u gruntovnici i katastru na xxx čestici, a po rješenju o nasljeđivanju vlasnik i posjednik (doduše sada vanknjižni) iste te nekretnine ( samo pogrešno označene kao xxx/2)je sin.

pitajte u katastru i gruntovnici prvo zašto to rješenje kojim sve nasljeđuje sin, nije provedeno, odnosno , na osnovi čega je u katastru i gruntovnici upisana supruga. kad to saznate, onda možete dalje.

• 2 tjedna kasnije...

Parcela xxx ima živog i zdravog zemljišnoknjižnog vlasnika (vlasnicu). Nek vam da potrebne suglasnosti, ishodujte rješenje o uvjetima građenja i provedite parcelaciju. Onda ćete moći provesti ugovor(e) u zemljišnoj knjizi. Samo pripazite na površinu - ako je navedena u ugovorima, po provedbi parcelacije mora odgovarati u m2 jer je neusklađenost površina iz katastra/zk i iz ugovora također razlog za odbijanje prijedloga za uknjižbu.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija