Jump to content

Hitno! Moja prava i obveze kod ovrhe!


smrtnik

Preporučene objave

Prije tri godine sam napravila prekoračeni minus i to je danas došlo na pozamašni dug i ovrha mi je stigla doma. U početku kako nisam imala sredstva zatražila sam da mi se omogući obročno plaćanje, u međuvremenu sam došla do nekih novaca, došlo je i doma rješenje za obročno plaćanje u kojem stoji;

 

do tog i tog datuma vaš dug sa zateznim kamatama je toliki i troškovi odvjetništva su toliki, platite u 5 rata i šesta rata će vam bit zatezne kamate do tog datuma.

 

ja odem u banku i kažem recite mi sadašnje stanje i platim to sadašnje stanje (koje je bilo uvečano sa zateznim kamatama do tog dana) + troškove odvjetništva. i mislim si sad je to gotovo i doći ću za par dana zatvorit rn dok oni to proknjiže.

 

i sad me zove gđica iz banke imate JOŠ 1000 KN troškove odvjetništva!!!!! KAKO???? KOJIH TO????

 

u rješenju je sve ljepo navedeno i nigdje se ne spominje (osim zateznih kamata koje idu do zadnjeg dana isplate duga i već određenih odvjetničkih troškova) JOŠ DODATNIH NJIHOVIH TROŠKOVA????

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

plati po rješenju a ne po telefonskom pozivu.

uplatnicu i rješenje čuvaj.

 

trošak odvjetnika plaćaš po presudi ili po nalogu o ovrhi.

ako poslije uplate dostave ovršni prijedlog osporavajte ga žalbom .

po uplati duga iz rješenja kojeg i priznajete ,uplatnicu obavezno dostaviti banci i to na urudžbeni ili da vam na kopiji uplatnice potvrde prijem iste

ili uplatnicu pošaljite u banku,poštom, preporučenom pošiljkom sa povratnicom na kojoj je naznačeno uplata po rješenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo stvar je riješena. otišla sam do banke (matične) i s njima ko na pazaru sam nakon 45min ustanovila koliki je to moj dug još točno.

 

zašto je ostalo duga? zato jer navodno oni nisu do tog dana (kad sam ja došla i uplatila dug + kamate + troškove) još točno obračunali zatezne kamate. navodno se vidio dio na ekranu, a navodno dio ne. pa nakon pustih telefonskih poziva ostalim uslužnim djelatnicima iznos se smanjio sa 1000 na 200kn, jako zanimljivo. :misli:

 

svu papirologiju čuvam ko zjenicu :-D i sad nakon nekoliko dana kad oni sve to skupa proknjiže mogu doć i zatvorit taj račun.

 

AKO se slučajno još neki trošak ne stvori ili neke zatezne kamate....što po zadnjim informacijama djelatnice dotične banke - ne bi trebalo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija