Jump to content

bolovanje i porodiljni


bilogorka

Preporučene objave

Mislim da sve ovisi o tome koliko si dugo radila.

 

Moj problem je taj da radim već 3 godine bez ijednog dana prekida ali sam promjenila 3 posla a sad mislim ponovo promjeniti posao gdje bi trebala dobiti ugovor za stalno.

Unaće planiram trudnoću a znam da za najviši iznos naknade za održavanje trudnoće možeš ostvariti samo ako si 18 mjeseci neprestano radila. Zanima me da li tih 18 mjeseci moraju biti u istoj firmi ili se to odnosi i na više različitih radnih mjesta bez prekida staža?

 

Osim toga me zanima isto tako kako se računa naknada za održavanje trudnoće ako u toku porodiljnog dopusta ponovo zatrudniš? da li se računa kao da si radila i s punim iznosom plače ili ne.

 

Zahvaljujem na odgovoru

 

Lijep pozdrav

 

svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvi post:

 

Nadoknada plaće se isplaćuje direktno preko HZZO u tvom slučaju tako dugo dok traje nesposlobnost za rad, nakon toga prijavljuješ se kao nezaposlena osoba, od 01.01.2009. godine javljaš se prvo kod zavoda za zapošljavanje i on podnosi prijavu hzzo-u (najvjerojatnije, prema nacrtu Zakona), izno nadoknade plaće će ti biti 1600,00 i kusur kuna......

 

 

I sad drugi:

 

Tih 18 mjeseci ne moraju biti u istoj firmi, radi se o stažu osiguranja, odnosno neprekidno 12 mjeseci.

 

Ovo tvoje drugo pitanje je vrlo komplicirano i tako dugo dok se takav slučaj ne dogodi teško je prognozirati iznose, no u svakom slučaju tumačenje koje bih ti ovdje mogao iznjeti nije baš nešto što bi željela čuti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija