Jump to content

da li imam pravo na nasljedstvo??


zkova

Preporučene objave

Poštovanje! Za sve upučene imam jedno pitanje koje me stalno mući i proganja,pošto nisam stručnjak u tom polju.

 

Ovako:1990.godine moj otac je umro ,te na ostavinskoj raspravi koja je bila 1992.god ja sam se "odrekao svog dijela nasljedstva"(kuća ,vinograd ,oranica)zbog-pošto sam radio u MORH-u da si riješim stanbeno pitanje (mislio sam da ću to lakše ostvariti ako neću imati nista na sebe)

 

...dalje od MORH-a nisam dobio kuću ,stan ,kredit već sam se sam stenbeno sredio podižući stanbeni kredit,te kupnjom nekretnine...

Da se vratim na početak,pošto sam se je "odrekao" svog dijela nekretnine su prešle u vlasništvo majke i malodobnog (tada )brata

 

Otac je iznenada umro i nije ostavio nikakvu oporuku,a 1999.godine kad sam odlazio od kuće u novi dom a i dan danas nisam dobio od majke i brata nikakvu zadovoljštinu u svezi da me isplate.

 

Sad me zanima pošto s majkom i bratom ne mogu nači zajednički jezik ,dal ću se ja dijeliti s bratom kada majka umre?

(Moram napomenuti da za vrijeme zajedničkog življenja u toj kući ja sam u kuću uložio znatna materijalna sredstva za uređenje iste)

Unaprijed zahvalan !!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nakon smrti majke vi i brat dijelite na jednake dijelove majčinu imovinu. U majčinu imovinu naravno da je ušao i dio očeve imovine. Dio očeve imovine koji je postao sastavni dio imovine brata ne možete dobiti u nasljednom smislu.

Trebali ste iza oca tražiti da se iz ostavine izdvoji dio koji predstavlja vaš doprinos u povećanju vrijednosti očeve imovine.

Iza majke možete postaviti isto takav zahtjev, ali samo glede majčine imovine. Ono što je brat dobio po ocu ne možete tražiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija