Jump to content

40 godina sudskog spora


doda115

Preporučene objave

:place: ljudi imam pitanje, zbog prava vlasništva nad kučicom (šupom) u dvorištu sudski proces traje ni manje ni više 40 GODINA, i nevidi se kraj tome,šta da napravim da to više završim jer kućica se ruši sama od sebe raste drvo iz unutrašnjosti i sad već predstavlja opasnost za sve nas koji živimo u dvorištu.Mislim dakle ovo je prešlo sve granice normalnog jer suci očigledno prebacuju sa jednog suda na drugi i tako već godinama :kavica: ,a da ne govorim da ima i par godina bez ikakvog ročišta ili saslušanja NIŠTA :-o .

 

Šta mi je činiti,već su pomrli svi koji su započeli ovu kalvariju :tuzan:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Podnesite zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku neposredno višem sudu. Dakle, ako je postupak na općinskom, zahtjev se podnosi nadležnom županijskom sudu.

 

Potražite topice na tu temu na Legalisu, u njima ćete naći dosta detalja i predložak za zahtjev, ako ga hoćete podnijeti sami.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako su pomrli svi koji su započeli navedenu kalvariju

sudski postupak se obustavlja osim ako ga neće nastaviti nasljednici.

 

ako nisi tuženi niti tužitelj nemožeš tražiti

zaštitu suđenja u razumnom roku.

 

ako si nasljednik provjeri stanje spisa i dogovori se sa nasljednicima druge strane.ili nastavite spor.

alimožda su u pitanju i troškovi

 

skuplja pita od tepsije

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako ja imam punomoč kojom zastupam baku na sudu,trenutno je sa županijskog ponovo vračeno na opčinski sud ali to se desilo već bar 5 puta prije ovog tako da trakavica kojoj se ne vidi kraj.U našem slučaju mi smo tuženi ali druga strana uopče ne dolazi na sud ne plača troškove svog odvjetnika dok smo mi svojem sve platili.U jednom trenutku se išlo na nagodbu na njihovu inicijativu i imali su zakonski rok da se izjasne i opet nisu,stvarno neznam više kaj reć,čak i njihovom odvjetniku nije jasno šta žele :-? ,

sad bi ja podnjela zahtjev za pravo suđenja u razumnom roku jer se bojim da se to ne uruši ipak mi imamo 4-tvero djece u dvorištu malo malo crijep opadne s te šupe i nedaj bože da se neko nađe u blizini.

 

Dajte mi recite dali će ta tužba stvarno i ubrzati proces ili je to da se zamažu oći?

 

Očajna sam, ogromno ruglo u dvorištu opasnost smeće :tuzan: ,čak sam i zvala te ljude da mi daju dozvolu da to srušim u svom trošku pa nek se sud nastavi oko zemljišta ali neće oni niti čuti KATASTROFA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako sud prihvati zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku, odredi sudu kod kojega je predmet i rok u kojemu mora donijeti odluku. Taj je rok najčešće 3 do 6 mjeseci. Uz to se određuje naknada za povredu prava koja bi u Vašem slučaju mogla iznositi oko 15000 kuna, ali to ovisi ne samo o trajanju spora, nego i o drugim stvarima.

 

I na rješavanje samoga zahtjeva treba čekati, ponekad i godinu dana i više, ovisno o sudu kojemu je zahtjev podnesen.

 

U vašem je slučaju očigledno u pitanju i postupovna disciplina sudova, pa se možete pritužiti i Ministarstvu pravosuđa. No, takvom se pritužbom ne pokreće formalni postupak, te ovisi o Ministarstvu da li će nešto poduzeti.

 

Još jedanput Vas upućujem da pretražite Legalis u vezi s temom povrede prava na suđenje u razumnom roku.

 

Ako angažirate odvjetnika da podnese taj zahtjev, preporučujem da se unaprijed dogovorite oko cijene, te da ugovorite da eventualna isplata naknade ide izravno na Vaš račun.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija