Jump to content

Problem s upisom vlasnistva - trazen upis, dobivena predbiljezba


anonimno

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Ako netko moze pomoci, bio bih zahvalan.

 

Stan je izgradila Industrogradnja, a ja sam ga kupio od prvog vlasnika. 1. vlasnik nikada nije prenio stan. Skupio sam sve ugovore i predao zahtjev za uknjizbom i dobio sam uknjizbu prethodnog vlasnika i predbiljezbu na sebe. Objasnjenje je da moj kupoprodajni ugovor ne opisuje nekretninu na odgovarajuci nacin odnosno da opis nije kakav je u zemljisnim knjigama te da upis nije moguc.

 

Pitanje je kako rijesti problem odnosno upisati se kao vlasnik? Pretpostavljam da postoji varijanta ako se stari vlasnik moze pronaci i ako se ne moze?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

A imate li tabularnu ispravu ili nemate?? Mozda vam je radi nje odbijen upis?

 

Uglavnom, tabularnom izjavom vas prodavatelj ovlascuje da se bez daljnjeg pitanja ili odobrenja upisete kao vlasnik nekretnine u zemljisnim knjigama i dr. javnim ocevidnicima, a vama (kako kazete) upis nije odobren radi netocno ili manjkavo opisane nekrtnine.

 

Ako je slucaj takav kako navodite, u aneksu napisite da njime tocno i detaljnije opisujete nekretninu koja je predmetom kupoprodajnog ugovora (citirati i opisati )..., opisite tada nekretninu kako je ispravno, te navedite da sve ostale odredbe osnovnog ugovora o prodaji ostaju na snazi nepromijenjene, potpis, ovjera i pozdrav zupniku! :-P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Inace, toplo se nadam da ste doiste uspjeli upisati vlasnistvo prednika i da vam npr. ne nedostaje tabularka od Industrogradnje...

 

Bolno iskustvo imam s njima. Soba velicine nogometnog igralista puna ugovora...pa dok nadju trazeni, pa nemaju original, dodjete 500 puta pa vas naruce opet, pa bas sad eto sele tu arhivu, pa dodjite opet pa ....biljeznik uzeo, idite tamo.... uzas! Ali dobije se. Taman nesto prije nego sto odete u mirovinu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

je napisao:

Zahvaljujem na odgovoru. Da li kao aneks ugovoru moze posluziti i tabularna izjava pa da se u njoj promijeni odnosno nadopuni doticni clanak ugovora koji opisuje stan?

Može Vam izdati tabularnu ispravu koja će se vezati na već sklopljeni ugovor među Vama, detaljno opisati nekretninu prema novom opisu (napomenuti kako se zvala nekretnina prije...), te Vam dopustiti taj upis. Naravno da uz tabularku ide i njegov javnobilježnički ovjereni potpis, i to je to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija