Jump to content

muljaža poslodavca

flatronRI

Preporučene objave

Imam sljedeći problem, bio sam zaposlen u "Firmi A" 6 godina a tada se vlasnik firme promijenio, tj firma je prodana drugome gazdi. Novi Gazda ima od prije "Firmu B" te je sada vlasnik obje, prije nekoliko mjeseci ponuđeno mi je da iz Firme A pređem u Firmu B (sve u vlasništvu dakle jednog čovjeka) te da bi napravili sporazumni prekid i odmah novi ugovor na neodređeno vrijeme sa razlikom da sada radim za Firmu B. To smo i učinili, međutim nakon par mjeseci rada u Firmi B uručen mi je otkaz ugovora o radu zbog pomanjkanja posla (poslovno uvjetovani otkaz). Naravno nakon toga ja se osjećam izigranim jer mi se čini da su mi prelazak u Firmu B ponudili samo zato da izbjegnu isplatu otpremnine i otkazni rok što bi mi bili dužni dati da su mi dali otkaz u Firmi A. Zanima me kakva su moja prava sada naročito što su obje firme u istom vlasništvu.Ukupno u Firmi A sam proveo 6 godina i 10 mjeseci a u Firmi B 4 mjeseca.

Zahvaljujem.

Dijeli na drugim stranicama

flatronRI je napisao:

Imam sljedeći problem, bio sam zaposlen u "Firmi A" 6 godina a tada se vlasnik firme promijenio, tj firma je prodana drugome gazdi. Novi Gazda ima od prije "Firmu B" te je sada vlasnik obje, prije nekoliko mjeseci ponuđeno mi je da iz Firme A pređem u Firmu B (sve u vlasništvu dakle jednog čovjeka) te da bi napravili sporazumni prekid i odmah novi ugovor na neodređeno vrijeme sa razlikom da sada radim za Firmu B. To smo i učinili, međutim nakon par mjeseci rada u Firmi B uručen mi je otkaz ugovora o radu zbog pomanjkanja posla (poslovno uvjetovani otkaz). Naravno nakon toga ja se osjećam izigranim jer mi se čini da su mi prelazak u Firmu B ponudili samo zato da izbjegnu isplatu otpremnine i otkazni rok što bi mi bili dužni dati da su mi dali otkaz u Firmi A. Zanima me kakva su moja prava sada naročito što su obje firme u istom vlasništvu.Ukupno u Firmi A sam proveo 6 godina i 10 mjeseci a u Firmi B 4 mjeseca.

Zahvaljujem.

ZOR propisuje da bi stekli pravo na otpremninu morate najmanje 2 godine raditi neprekidno kod istog poslodavca

kako ste poslodavca sporazumno promijenili bojim se da od otpremnine nista,

a sto se otkaznog roka tice njega ce biti (2 tjedna ukoliko je radnik kod istog poslodavca proveo manje od godinu dana)

ali bit ce daleko manji

nego da vam je otkaz dala prethodna firma

to sto su firme u istom vlasnistvu nije nikakav argument jer pretpostavljam da svaka firma ima status pravne osobe i kao takva je upisan u registar trgovackih drustava dakla svaka firma je pravni subjekt za sebe.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija