Jump to content

Smanjenje plaće

azblj

Preporučene objave

azblj je napisao:

Imam ugovor o radu na neodređeno vrijeme u kojoj je iskazana moja neto plaća od 5000 kn. Ima li poslodavac pravo bez mog odobrenja meni smanjiti plaću jer bi to po meni bilo kršenje tog ugovora?

ukoiko imate tako precizan ugovor o radu sto je velika rijetkost u Hrvatskoj onda ne može i ukoliko Vam to učini tada ga tužite sudu.

ipak provjerite jos jednom svoj ugovor o radu

dal se mozda u njemu poslodavac poziva jos i na neku uredbu o plaćama ili kolektivni ugovor ili pravilnik o radu

jer obično poslodavci stave u ugovor o radu da zbog raznih razloga

radnika obvezuju i drugi akti poslodavca a tim drugim aktima

reguliraju i smanjenje plaća

Dijeli na drugim stranicama

Sjela mi je plaća... 3500 kn sam dobio na račun, a 1500 na ruke. Po mojoj računici je poslodavac uštedio oko 1200 kn na doprinosima. Glupo mi je da mu se počnem nešto bahatit i prijetit inspekcijama i tužbama kad trenutno nemam nikakav alternativni posao.

U ugovoru se ne spominje nikakav pravilnik o radu, niti nekakav interni akt koji bi regulirao takvo smanjenje. Poslodavac cijelo vrijeme sam sebe uvjerava kako je on dobar poslodavac pa sam zato i dobio tako dobar ugovor, ali...

Kasnije ću vam napisati točno taj članak ugovora.

Nisam još dobio listu od plaće pa ne znam kakva je satnica tamo napisana (naravno da radim puno više od 168 sati mjesečno).

azblj je napisao:

Sjela mi je plaća... 3500 kn sam dobio na račun, a 1500 na ruke. Po mojoj računici je poslodavac uštedio oko 1200 kn na doprinosima. Glupo mi je da mu se počnem nešto bahatit i prijetit inspekcijama i tužbama kad trenutno nemam nikakav alternativni posao.

U ugovoru se ne spominje nikakav pravilnik o radu, niti nekakav interni akt koji bi regulirao takvo smanjenje. Poslodavac cijelo vrijeme sam sebe uvjerava kako je on dobar poslodavac pa sam zato i dobio tako dobar ugovor, ali...

Kasnije ću vam napisati točno taj članak ugovora.

Nisam još dobio listu od plaće pa ne znam kakva je satnica tamo napisana (naravno da radim puno više od 168 sati mjesečno).

da samo ako Vam u ugovoru bas pise da Vam je plaća 5000 kn neto onda bi trebali svih 5000 dobiti na tekući

i da radi se o ustedi na porezu i doprinosima

sto svi mi radnici osjetimo kad idemo u penziju

vjerojatno vas je i prijavio na nižu strućnu spremu od vaše tako da daje državi još manje

to je nazalost ucestala praksa nasih poslodavaca

sto se na kraju osjeti u svim segmentima drustva pa normalno da su penzije male i normalno da moramo uplaćivati dodatne police zdravstvenog osiguranja itd....

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija