Jump to content

može li ovo biti problem??

zderonja

Preporučene objave

Radim u drž upravi vec vise godina, odvolontirala sam godinu dana na sudu i namjeravam uskoro prijavit pravosudni ispit!

Imam Rješenje kojim mi moj poslodavac "odobrava izostanak sa posla jedan put tjedno tijekom jedne kalendarske godine, a u svrhu volontiranja iz radnog odnosa na Općinskom sudu u Zagrebu".

Na kraju volontiranja dobila sam Potvrdu Oćinskog građanskog suda u Zagrebu "kojim se potvrđuje da je xy obavljala cjelodnevnu volontersku praksu, u svojstvu volontera iz radnog odnosa u vremenu od xxx do yyy."

Na stranici Min. pravosuđa piše:

"Za kandidate koji su ispunili uvjete za polaganje pravosudnog ispita sukladno čl. 13. st. 1. podst. 3. Zakona radeći dvije godine na pravnim poslovima u kojem vremenu su obavili praksu u sudu u trajanju od najmanje 1 godine navodimo sljedeće:

Sukladno čl. 8. st. 1. Zakona sud može primiti na praksu diplomiranog pravnika ako isti radi na pravnim poslovima u državnom tijelu ili drugoj pravnoj osobi i ako mu je ta praksa potrebna radi stručnog osposobljavanja i stjecanja uvjeta za polaganje pravosudnog ispita.

Pogrešno se za navedene osobe koristi termin «volonter iz radnog odnosa».

Na navedene osobe u pogledu radnih dužnosti i praćenja rada za vrijeme prakse primjenjuju s odredbe koje važe za vježbenike. Dakle, dužne su praksu u sudu vršiti svakodnevno s punim radnim vremenom."

Dakle, može li biti problem što mi je ministarstvo odobrilo izostanak 1 x tjedno za volontiranje, a ministarstvo traži svakodnevno volontiranje??

Mislim da je svima jasno da ti dok ti svakodnevno volontiras na sudu s punim radnim vremenom!

:-?

eh da, i super mi je kako min kaže da se za te osobe pogrešno koristi termin "volonter iz radnog odnosa", a sud taj termin uredno koristi! :misli:

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija