Jump to content

Administrativna zabrana za alimentaciju


bluesplit

Preporučene objave

Ja i bivša supruga smo na sudu izjavili da se slažemo da plaćam alimentaciju za dijete u iznosu od 800 Kn što je i ušlo u rješenje. Htio bi da alimentaciju plaćam putem adminstrativne zabrane. E sad zanima me da li je mogu uvećati taj iznos, naime da plaćam iznos od 1400 Kn putem adminstrativne zabrane. Da li je dovoljno dostaviti tvrtki u kojoj radim to rješenje od suda na iznos od 800 Kn te u svom knjigovodstvu kazati da taj iznos želim uvećati za još 400 Kn ili to moram rješiti na drugačiji način.

Hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

trebali bi vašem poslodavcu dostaviti presudu/rješenje kojim se utvrđuje vaša obveza plaćanja alimentacije na temelju čega će se administrativna zabrana i provoditi. To je sigurno. Što se povećanja tiče u svakom slučaju ne biste mogli samo reći da vam se taj iznos uvećava već bi bilo potrebno da im donesete javnobilježnički ovjerenu izjavu da vam se od plaće usteže toliko i toliko... za ovo nisma 100% sigurna pa se nadam da će još netko od kolega odgovoriti.

Također vodite računa da iznos koji bi vam se ustezao od plaće ne prelazi zakonski max. (NN 67/08 članak 15)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija