Jump to content

Zahtjev za zaštitu prava

momo

Preporučene objave

Postoje li određena prava za koja (ako su povrijeđena)radnik može podnijeti zahtjev za zaštitu prava, ili se takav zahtjev može podnijeti za bilo koje povrijeđeno pravo? ( osim materijalnih potraživanja )

Konkretno, ja sam sklopio ugovor o radu u kojem, između ostaloga, stoji odredba da sam dužan ispunjavati naloge poslodavca. Koliko široko se može tumačiti takav nalog i koje bih ja sve poslove po tom nalogu trebao obavljati?

Znam da bi se trebalo raditi o poslovima iste stručne spreme, ali je li i unutar toga moguće suziti opseg posla?

Npr. jesam li ja kao asistent iz Marketinga na Ekonomskom fakultetu dužan održavati kolokvije iz Statistike?

Ili je moj posao samo ono što se odnosi na moj predmet, što konačno stoji i u mom ugovoru o radu u kojem se primam kao asistent iz Marketinga.

Unaprijed zahvaljujem,

momo.

Dijeli na drugim stranicama

momo je napisao:

Postoje li određena prava za koja (ako su povrijeđena)radnik može podnijeti zahtjev za zaštitu prava, ili se takav zahtjev može podnijeti za bilo koje povrijeđeno pravo? ( osim materijalnih potraživanja )

Konkretno, ja sam sklopio ugovor o radu u kojem, između ostaloga, stoji odredba da sam dužan ispunjavati naloge poslodavca. Koliko široko se može tumačiti takav nalog i koje bih ja sve poslove po tom nalogu trebao obavljati?

Znam da bi se trebalo raditi o poslovima iste stručne spreme, ali je li i unutar toga moguće suziti opseg posla?

Npr. jesam li ja kao asistent iz Marketinga na Ekonomskom fakultetu dužan održavati kolokvije iz Statistike?

Ili je moj posao samo ono što se odnosi na moj predmet, što konačno stoji i u mom ugovoru o radu u kojem se primam kao asistent iz Marketinga.

Unaprijed zahvaljujem,

momo.

sudska praksa je utvrdila da kad se radi o ostalim poslovima po nalogu poslodavca tu se misli na ostale poslove vezane uz glavnu djelatnost

Međutim koliko sam shvatio vi predajete na fakultetu pa ste preopterećeni i drugim predmetima

u takvim ustanovama kao sto je vasa obicno postoji neka sistematizacija radnih mjesta koja bi detaljnije trebala propisivati tko bi sto trebao predavati

isto tako ne bi smjeli raditi vise od 10 sati tjedno prekovremeno odnosno vjerojatno postoji i neki pravilnik o normi (postoji u skolama) koji propisuje koliko sati tjedno iznosi kolegij marketing itd....

Mislim da Vam je najbolje da za pocetak zatrazite pomoc sindikalanog poverenika jer u takvim ustanovama se to obicno rijesi unutar kuce

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija