Jump to content

Dolasci po dijete-viđanje djeteta-viđanje bake i djeda


Samohrana-Petra

Preporučene objave

Zanima me kad sud odredi ocu viđanje djeteta, da li je majka dužna njemu voditi dijete? rekla mi je soc. radnica da ja to nisam u obvezi, a zanima me ako bi otac djeteta rekao da on ili nema auto ili nema sjedalicu u autu da bi sam došao po dijete, da li mene bude sud obvezao da ja njemu vozim dijete?.....u biti, to je njegova stvar on se mora pobrinut da ako želi višat dijete da i stvori uvjete za to....je li tako?

 

Još jedna stvar....kako je u praksi....ja ocu djeteta ne branim viđanje, i predložila budem na sudu viđanje na adresi gdje dijete živi (kod mene)...ako on ne pristane i zatraži da si on dijete vodi u stan u kojem živi sa ženom sa kojom je bio u vezi kad i s menom (i tijekom trudnoće, i koja nije imala pojma ni za mene ni dijete)....da li se ja tome mogu usprotiviti i da li sud može neki 3. neutralni prostor za viđanje odredit? da li sud uopće uvažava protivljenje majke? napominjem da imam poruke u mobitelu gdje me dotična vrijeđa i govori da ne znam skrbit o djetetu a da je ona odgajatelj po struci.....a ne želim da dijete vodi u stan žene koja je kad je još bila u braku bila u vezi sa ocem mog djeteta, i on je hodao k njoj u stan kad je ona bila sama sa djetetom od 10 god., pa mi to baš i nije neki primjer osobe koju želim kraj svog djeteta.

 

Napominjem da mi nije cilj dijete odvojit od oca, mada njemu nije baš stalo do djeteta, ali ne želim da se dijete odvodi u taj stan i da takva osoba bude pored. Ili mogu tražit ako je to već nemoguće da ona nesmije prisustvovat viđanjima?

 

Što je sa viđanjima baka npr.? u mom slučaju mama oca djeteta ne pita za unučicu već 7 mj. pa mene zanima da li mogu zabranit da otac dijete vodi k njoj, tj. negdje sam pročitala da bake/djedovi trebaju sami podnesti zahtjev za viđanje? da li je to točno? :vrti:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne možete zabraniti ocu da zajedno s djetetom posjeti baku.

 

Jednako tako, susreti i druženja djece s ocem nisu kućni posjeti oca djetetu i vama, već vrijeme koje oni provode zajedno uspostavljajući svoj međusobni odnos. Eventualno kad je dijete dojenačkog uzrasta, prisutnost majke je poželjna, ali isključivo upravo radi te činjenice. No računajte da i to nije dugog vijeka.

 

S druge strane, osoba s kojom otac dijeli život je dio očevog života a dijete ima pravo upoznati i nju, ma kakve vi osjećaje gajili prema toj osobi. Naravno da bi otac trebao posvetiti vrijeme sebi i djetetu, no radi tog istog djeteta bi bilo više nego zgodno da svoje negativne emocije i stavove ne prenosite na dijete. Ukoliko se dogodi negativan utjecaj na dijete u smislu da mu se puni glavica kvalifikacijama koje diskreditiraju vas kao njegovu majku, to je sasvim drugi par rukava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja Vam mogu reći kako je kod mene. U našoj sudskoj presudi stoji da je otac dužan dolaziti na moju adresu po dijete i na istu ga vraćati. Ako on ne može iz bilo kojih razloga, to je onda njegov problem a ne Vaš. Isto tako za viđanje djedova i baka, njegovi su s njim pa nema potrebe da se posebno reguliraju viđanja. Moram reći da u pokušali to ali a sve samo zato što su mislili da bi ga dobili više dana u tjednu. A oni ako ne žive s njim mogu tražiti sudskim putem viđanja unuka/ke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Gospođo uz svo dužno poštovanje vrlo ste kontradiktorni u svojim tvrdnjama malo nebi branili viđanje djeteta s ocem, bakom i djedom pa bi onda opet branili.

Dajte shvatite (neznam dali se na ovom forumu javljao vaš bivši suprug i kakva je njegova verzija), ali čitam što vi pišete, legitimno pravo djeteta su susreti i druženja s ocem, kao i s bakom i djedom i u interesu vlastitog djeteta ih omogućite, a međusobne razmirice vas i vašeg bivšeg supruga ostavite daleko od djeteta!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u stvarnosti niste duzni dovoditi dijete ocu, ako se niste drugacije dogovorili na sudu npr. da ga vi odvodite kod njega, a on dovodi kuci ili obrnuto, ali koliko je zbog gluposti pametno zakidati dijete u tom pogledu???

 

ne vidim sto ta "druga zena" moze uciniti djetetu da se vi bojite pustiti ga s ocem i njom u njihovom stanu? neki opravdani razlog mozda? to sto je on bio s njom u vrijeme vase trudnoce, znaci malo i nista, a ona je ocito presla preko toga ( s obzirom na cinjenicu da za vas ili vasu trudnocu nije znala)i da su jos uvijek zajedno.

a nasi zakonodavci su nasli lijeka i za uvrede preko sms-a, pa ako vam se da vuci po sudu, izvolite... ili npr, ako se dijete vraca kuci "ispranog mozga" jer vas doticna pred njim omalovazava, vrijeđa, utjece psihicki i emotivno na dijete, potice sukob, agresiju, mrznju, krivnju....

 

baka i djed imaju pravo na viđanje djeteta, rjeđe nego otac, ali ipak imaju. kao i mogucnost da u slucaju vase zabrane viđanja, reagiraju sudskim putem. ( cca.jedan do dva puta mjesecno/viđanja). ne morate uvaziti moje misljenje, ali mislim da je to bedasta ideja takvo sto braniti, opet kazem, ako nema opravdanih razloga.

 

mogu vam jos samo reci da se tata moje kceri cca. godinu dana nakon pravomocnosti presude odselio na kraj svijeta tako da su susreti i viđanja gotovo nemoguci, ali moja kcer i dalje svaki mjesec odlazi na nekoliko dana kod mojih roditelja i u to vrijeme posjecuje i njegove roditelje s kojima joj je super, idu u kazaliste, setnje, sladoled i kupanje ljeti, a par puta je prespavala kod njih.

ako se sve te negativne emocije mogu staviti sa strane, to je super za dijete. i sto je najvaznije.. krenuti dalje...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Vi ste se razveli od oca djeteta. Nemojte dijete razvoditi od oca i njegove obitelji jer time štetite djetetu. A što se odvođenja i dovođenja tiče, za dijete je najbolje da ga niti jedan roditelj nikad ne ostavlja: to znači da otac dolazi po dijete, a vi ocu odlazite po dijete. Naglašavam, to je najbolje za dijete - pitanje je koliko ste u stanju odvojiti svoje od potreba djeteta. Ako niste, onda imate problem, a još veći problem ima vaše dijete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija