Jump to content

pravni savjet

zbotic
 Dijeli

Preporučene objave

trebam pravni savjet o zakonu rada?zbog nezadovoljavajućih uvjeta(rad u hladnom)morala sam zbog zdravstvenog stanja otvoriti bolovanje koje je trajalo 8dana kad sam se vratila na posao gazda mi je urućio otkaz uz otkazni rok od 1mj.,izričito mi je naglašeno da je zbog bolovanja ugovor mi je na neodređeno vrijeme(1god.)a traži da potpišem ugovor o otkazu da mi se daje otkaz zbog smanjenja obima posla!dali mi može tko savjetovati što da radim i koja su moja prava što se tiće navedenog problema? :-(

Dijeli na drugim stranicama

Ništa ne potpisujte! "Ugovor o otkazu" kako ste naveli da vaš poslodavac traži da potpišete- ne postoji, prema tome vaš poslodavac je sigurno htio da potpišete sporazumni otkaz, a to nemojte jer u slučaju sporazumnog otkaza nemate pravo na naknadu s biroa.

Možete u roku od 15 dana od dana dostave odluke o otkazu podijeti zahtjev za zaštitu prava jer smatrate da je odluka o otkazu nezakonita, bez konkretnih razloga.. i tražiti da poslodavac tu odluku o otkazu poništi. Vidjet ćete hoće li odgovoriti u roku od 15 dana od dana kad mu zahtjev bude dostavljen, ako ga ignorira tj. ne odgovori vam ništa možete u daljnjem roku od 15 dana podnijeti tužbu sudu, a ako odgovori al ne onako kako vama odgovora možete opet u roku od 15 dana podnijeti tužbu sudu ako se želite s njime ganjati.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

Dijeli

• Napravi novi...

Važna informacija