Jump to content

klinac (7g) vozi bager


ljutko

Preporučene objave

zapeo danas pred televizijom i hoces-neces gledam "Globalno sijelo".

 

kad ono odjednom klinac od 7 godina sjeda u bager jaruzar i vozi kroz selo - sam samcat - I SVIMA TO SUPER!!!!

 

bas me interesira da li ce itko od policije iskoristiti snimku s HRTa da procesuira roditelje, a i pravobranitelj za djecu bi tu trebao reagirati

 

kada su neki kreteni vozili 250 po autoputu, policajci su ih identificirali i navodno procesuirali.

na ovoj snimci ima i ime i prezime i djeteta i roditelja

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

podržavam ovu temu i raspravu,nažalost osobno poznajem tog roditelja i klinca i ovo što je javnost mogla vidjeti je uistinu sramota za institucije ako ne odrade svoje zakonske obveze... ovo je samo jedan dio ,no prije izvjesnog vremena dok su bile organizirane tamo te famozne utrke taj isti klinac je uz blagoslov svog tate zabavljao gledatelje vožnjom Fiat 126 p (peglice),bez obzira na sve ovo je sasvim dovoljno da se pokrene neki postupak protiv roditelja.OK ono kad klinac sam pokazuje znanje s komandama,ali upravljati osobnim automobilom ili radnim strojem to je već sasvim nešto drugo... eto i mene baš zanima reakcija policije i pravobraniteljicu za djecu. no mislim da neće biti ništa od toga jer taj roditelj je itekako u dobrim odnosima sa policjijom tog područja ( on ima vučnu službu ),pa učestale fešte na njegovom posjedu ili na njegov račun gdje su nazočni upravo ti koji bi morali reagirati tamo su glavni gosti. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Štovani, zgroženi objavljivanjem reportaže HTV-a u kojoj se ohrabruje djete od 7 godina dok vozi radna vozila kroz selo, pozivam Vas da poduzmete sve potrebne mjere. Pratimo Vaš rad ovdje: http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=503325858&forum=29 .

 

Hvala

 

 

 

Ovaj mail sam upravo poslao pravobraniteljici za djecu. Naravno da ću Vam njihov odgovor dati na uvid.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mislim da su iz mup-a kao i pravobraniteljica za djecu već i sami trebali poduzeti određene radnje i mjere u svezi predmetnog slučaja stoga nevidim razloga zašto bi trebali podnositi kaznenu prijavu po NN kad se iz snimljene reportaže jasno imaju svi podaci a dužnost je i DO da postupi po saznanjima iz javnih medija. Postavio bi pitanje nadležnoj policijskoj postaji što su oni poduzeli nakon što je javnost mogla vidjeti ovu reportažu na tv ekranima jer danima se priča po tom mjestu kako će biti prikazano na tv sve što su snimali tog klinca ,zar oni nemaju nikakva operativna saznanja o tom događaju ili je to samo dokaz da apsolutno ništa ni nerade po prevenciji jer taj klinac je uz pomoć svih nazočnih prilikom tog snimanja ugrozio kako svoj život tako i živote svih ostalih sudionika u prometu. :propis:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako obećah evo odgovora.

Slavonci, oslušnite što se događa po selu po napišite ovdje.

Ova država ipak kako-tako funkcionira.

 

 

Poštovani,

 

 

 

Zahvaljujemo na Vašoj obavijesti i iskazanoj brizi za zaštitu prava i interesa sedmogodišnjeg dječaka prikazanog u prilogu «Tata kupi mi bager», u emisiji «Globalno sijelo» emitiranoj na HTV 1, dana 3. veljače 2009. Odmah po primitku obavijesti, uputili smo preporuku Centru za socijalnu skrb Našice da ispita okolnosti slučaja i da, ocijeni li potrebnim, poduzme odgovarajuće mjere za zaštitu dobrobiti djeteta.

 

 

 

O slučaju smo izvijestili i Policijsku upravu osječko-baranjsku.

 

 

 

Također smo upozorili ravnateljstvo Hrvatske radio-televizije da su snimanjem i emitiranjem tog priloga ugrožena prava i sigurnost djece, pogotovo zato što je to učinjeno bez kritičkog odmaka i bez upozoravanja na opasnosti.

 

 

 

U praksi, nažalost, djeca često stradavaju upravo zbog toga što ni ona niti odrasli koji su se dužni brinuti o njima, ne uviđaju opasnosti koje za njih predstavljaju poljoprivredni i drugi strojevi. Umjesto da državna televizija javnosti uputi poruku o tome da strojevi i vozila nisu igračke i da su odrasli dužni zaštititi djecu, među ostalim i tako što će im onemogućiti pristup potencijalno opasnim uređajima, ona još i pohvaljuje izlaganje djeteta opasnostima. To bi moglo biti ugrožavajuće i za drugu djecu, jer ih može potaknuti da i ona učine nešto slično. Lako je zamisliti da ima još djece koja bi htjela takvo što i sama pokušati, pogotovo ako se takav «pothvat» nagrađuje i nastupom na televiziji.

 

 

 

Od svih kojima smo uputili dopise očekujemo da poduzmu odgovarajuće mjere i izvijeste nas o tome.

 

 

 

S poštovanjem,

 

 

 

 

 

PRAVOBRANITELJICA ZA DJECU

 

Mila Jelavić, dipl.iur.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovo je ipak dobar znak,makar je odgovoreno dopis.... naravno sad sve ostaje opet na prosudbi djelatnika centra socijalnog iz Našica u što nemam ni malo povjerenja... bit će zanimljivo da vidimo kako budu ovi iz centra objasnili "da nema elemenata za postupanje "-definitivno sam siguran da budu tako postupili... sve je to ok.no zakazali su svi a nadasve nadležna policijska postaja te upravo nadležni centar zaa socijalnu skrb jer sigurno su ili gledali to na tv ili su već dobili razne informacije o tom događaju ,ako nisu postupili trebaju odgovorni snositi i posljedice radi toga. :kavica:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

deltacro je napisao:

....

"da nema elemenata za postupanje "-definitivno sam siguran da budu tako postupili

....

 

:amen:

 

 

s oprostenjem, svima se #OOPS#a za taj ured.

 

nedavno su postavili upit policiji koliko je vozaca kaznjeno jer su vozili dijete bez da su ga posjeli i zavezali u sjedalicu.

dobili su odgovor da im policija ne moze odgovoriti na to pitanje jer ne vode takvu evidenciju :-D:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

upravo danas sam dobio službeni odgovor iz mup-a kojem sam poslao upit naravno odmah nakon što je bilo i drugih kolega zainteresiranih za taj događaj... stoga vam u cijelosti dostavljam na uvid ::::::: Deltacro !!!!

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Poštovani,

 

 

 

Vezano uz vaš upit obavještavamo Vas da su na okolnosti navedenog obavljeni obavijesni razgovori s djetetom i njegovim roditeljima i od strane policije i od strane djelatnika Centra za socijalnu skrb te im je ukazano na pogrešku prilikom dozvoljavanja djetetu da upravlja radnim strojem.

 

 

 

Otac djeteta propustio je roditeljski nadzor i potaknu je dijete na počinjenje prekršaja te je propisano kažnjavanje roditelja temeljem čl. 9 st 3 Prekršajnog zakona.

 

 

 

S poštovanjem,

 

 

 

Odjel za odnose s javnošću Ravnateljstva policije

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

svaka čast !! odgovor je dostavljen još samo da znamo dali je isti kažnjen ,koji je iznos kazne i što je centar za socijalnu skrb poduzeo iz svoje zakonitosti .....ali ipak naša reakcija je urodila plodom i to je dobar znak da se treba boriti protiv nezakonitih radnji.... pozdrav svima...

:kavica::palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

situacija je barem sto se prometog prekrsaja krajnje jasna!

 

za tatica i mamica moraju zajedno biti kaznjeni s

 

"Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana, kaznit će se za prekršaj osoba koja u prometu na cesti upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje."

 

+ tatica dva puta

"Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 do 3.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vlasnik vozila i osoba kojoj je vozilo povjereno ako vozilo da na upravljanje osobi iz stavka 2. ovoga članka."

 

 

odnosno ukupno minimalno 7.000 pa sve do 21.000kn

:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija