Jump to content

Rješenje


smiran

Preporučene objave

Zahvaljujući svima koji su mi pomogli u mojim razmišljanjima,kako da rješim problem sa kčerkom i njezinim suprugom(Veza sa Nazivom poruke:Savjet od Smiran,zadnji datum slanja poruke do danas je 6.2.2009.)

Mislim da bi rješenje trebalo uroditi dogovorom i ako ima imalo zrelosti u roditelja mojih unuka,da će ono biti realizirana!

U grubo ću pokušati objasniti,a kasnije sve to još upakirati u zakonske okvire i okvire realnih bankovnih stambenih kredita,koji bi nama osigurali bezbrižnost u pogledu bojazni od nekog kasnijeg neugodnog iznenađenja:

 

Kao prvo moji unuci imaju šest odnosno tri godine,i smatram da će svoju punu zrelost steći do 30 godine života,odnosno do završetka eventualno fakulteta,što im ja svakako želim!

Da njihovi roditelji nebi bili po strani u rješavanju stanbenog pitanja za njih-svoju djecu,nudim slijedeće:

Za svako dijete od njih ,mogućnost da otkupe dva stana u našoj kući(od bankovnih stručnjaka procjenjena na vrijednost od 154000,00EUR svaki stan,prilikom vršenja procjene radi dobivanja kredita)

Za obadva stana njihovi roditelji trebaju nam isplatiti 40000 EURa u ratama na rok koji oni odrede a ne kraći od 10 godina ni duži od 15 godina.Kamate na ta sredstva neka budu najniže koje danas banka nudi građanstvu za rješavanje stanbenog pitanja.

Oni za uzvrat,treba da odu na 6 godina u podstanarstvo,kako bi osjetili i tu stranu života,a ako imaju volje mogu se vratiti nakon šest godina i živjeti u stanu koji otplaćuju za svoju djecu,ali u samo jedan stan,i tada plaćaju na račun svoje djece po 150,00 EURa svakom umjesto stanarine nama,a za početak odraslog života djece,a taj dio ne na naš račun.

Djeca postaju vlasnici stana ,na dan svoje zrelosti,kako sam naprijed naveo i to sa 25 odnosno 30 godina života.

Ako prije odemo na onaj svijet,mogu samo djeca raspolagati stanovima,i preuzeti brigu nad roditeljima,ako to žele i ako su punoljetni, a ako nisu Centar za socijalnu skrb.

Što dobivam time.

Sigurnost da ću vratiti kredit,još 120 rata po 3000,00 kuna,

sigurnost da će kčerka i njezin muž ,koji se tada bezuvjetno mora zaposliti i njegova plaća bi trebala biti kao što je sada kčerkina,naučiti životu,a zaposlenje ionako neće biti za supruga problem,jer tvrdi da je vrlo inteligentan,da osim srednje škole koju je završio prije27 godina i činjenice,koju on tvrdi da je apsolvent ekonomskog fakulteta od prije 20 godina,te da je u djetinjstvu svirao klavir(ovo navodim njegove karakteristike,kada se zapošljavao u trgovini,i tamo dobio posao i zadovoljio pretpostavljene sve do prve plaće,a onda dobio nažalost kčerke,ne njegovu, otkaz.

Ovo sve sam mogao svesti na Ugovor o doživotnom uzdržavanju,i napisati iznos koji bi nas zadovoljio do kraja života,ali ne želim da netko skrbi o nama jer smo mi skrbili o našem mlađem naraštaju i sve bi trebalo biti jasno.

Ali na ovaj način,unuci će znati koliko se tko brinuo i za njihovu budućnost,sa time da budem jasan,briga majke za djecu nema cijenu,angažman oca za boljitak djece,kada je iskren nema cijenu,pogotovo kada stvara za njih u teškim životnim prilikama.

Sve to treba doraditi i mislim da je rješenje tu.

Ako neide,ponuđeno je ,unucima će ostati stik sa sadržajem ponuđenoga,ako nas zdravlje posluži,moći ćemo im to prenijeti i osobno,a za njihove roditelje slijedi jedan od Vaših predloženih rezova!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Puno sreće i uspjeha u vašim nakanama smirane. Želim da taj vaš plan uspije, da naiđete na shvaćanje i razumjevanje od strane vaše kćerke i zeta, ali... malo se pribojavam iz svega opisanog da li ćete uspjeti na jedan tako miran i s dogovorom način tu situaciju riješiti. Od srca vam to želim. Neka vam to bude prvi plan A, a ako ne ide razmislite i o rezervnom planu B. Sretno i uspješno!!! :smijeh:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija