Jump to content

Što napraviti bez potpisa na mog potpisa na zapisniku???


theny

Preporučene objave

Pozdrav svima najprije.

 

Molim da li mi može netko objasnit da li ima policija pravo mene teretit za vožnju u pijanom stanju ako su oni zaboravili da se im potpisem na zapisnik.naime prica ide

ovako...

 

30.05.2007 godine oko 15h sam zaustavljen jer me baka zvala da odmah dodjem kući(živio sam na stanu sa djevojkom 13km dalje od kuće).naime nisam odmah prisato na to jer sam imao feštu u stanu noć prije koja je potrajala do 3-4sata ujutro i popio sam dosta alkohola.kad mi je baka rekla nek dođem pod hitno jer su se starci gadno posvađali, potukli jer je mama podnesla rastavu braka.pa su htjeli da dodjem pod

hitno doma da probam rijesit situaciju.krenuo sam nadajući se da je alkohol ishlapio i da nece biti problema sa vožnjom i koncentracijom.vozio sam 50/h i policja me

zausatavila.napuhao sam 0,93 promila.(sl sam 56 težak i dosta sam sitne tjelesne građe).što nisam mogao vjerovat jer sam bio se osjecao dobro i oprezno sam vozio.nisam uključio svjetla.a zakon je bio uključena svijetla i 0,0 promila.

Kad sam policajcima rekao zašto se vozim u pijanom stanju kak je bilo potvrđeno nijhovim dragerom što ja mislim da nesto nije bilo korektno.

Nisu pristali na nikakav dogovor pa sam su mi rekli ak budes imao ispod o,5promila ti oprostimo i smijali su se obojica.oni su mene navodili na dogovor.to je bilo prije testa.

Toliko ih je lovio smijeh dok su meni već počele teći suze zbog cije situacije sa starcima i sada jos ovo.kad sam usao u automobil provjerio sam zapisnik i vidio

sam da od tog kaosa, njihovog smijeha i mog plača, su mi zaboravili dati da se podpisem.zakljucao sam se u auto i otvorio prozor te im velim zar ne trebate moj podpis???

smjeh je prestao a ja sam zatvorio prozor.kucali su mi po prozoru da izadjem al nisam hito.sjeli u auto i otsli sa mojom vozačkom.za koju su poslije rekli da je nisam predao i sad se za to isto tretim preko suda za 500kn kazne a pijanstvo 2000 + sudski troskovi.posto sam obolio na poslu u zagrebu bio sam hospitaliziran na 3mj.sad sam

izaso i nemam posao ni cime platit.

razmisljao sam o žalbi Vrhonome sudu u Zagrebu.

Osnova žalbe bi bila:

a)nemaju moj potpis kao dokazni materijal.

b)vozačka je cijelo vrijeme bila kod njih nisam je ni podigao nakon 3 dana.to su oni trebali znati.

U suprotnome ako ne platim idem u zatvor.

nije mi lako jer sam bolestan i nezaposlen uz velike obiteljske probleme.

Što da bi mi bilo najpametnije?

(stvarno više ne vidim izlaz)od danas se broji osam dana.išao sam na sud i dala mi je djelatnica na izvršenju kazni na 3 rate po 883kn.ali ni to neznam kako.

Realno gledajući ima li smisla na žalbu(piše da imam po pravnom lijeku) i kako bi trebala izgledat?

 

Hvala Vam unaprijed tko god mi pokušao pomoći.

 

Denis

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prepisujem..

 

 

Okrivljenik je počinio prekršaj pod:

 

a)iz čl.199 st.1 kanžjiv po čl.199 st. 6. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

b)iz čl.287 st.1 kanžjiv po čl.287 st. 11.Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

pa mu se u osnovu istog propisa novčana kazna za prekršaj pod:

a)u iznosu od 2.000,00kn

b)u iznosu od 500,kn

 

te primjenom članka 39. Prekršajnog zakona

 

izriče

 

novčana kazna od 2.500,00 kn

 

Okrivkljenik je dužan platiti novčanu kaznu temeljkem čl.45

i stavak 4. i 6.Zakona o prekršajima, u roku od 15 dana od pravomoćnosti rješenja.Uprotivnom će se ista zamijeniti mjerom zatvora od 9 dana,računajući svakih započetih 300kn za jedan dan zatvora,ukoliko se ista ne uspije prisilnim putem u roku od 6 mjeseci od otvaranja postupka prisilne naplate.

 

 

....Izreka se o zaštitnoj mjeri temelji na odredbi čl. 199. 6. Zakona sigurnosti o prometu na cestam i članka 50. i 58.

 

a za sudske troškove sam uplatio 280kn danas.

 

 

recite ako treba još koji podatak

 

 

HVALA!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Oduzetu vozačku dozvolu ste bili dužni preuzeti u roku od 3 dana u policijskoj postaji čiji su Vam je policijski službenici oduzeli. Nakon tog roka ta PP vozačku dozvolu šalje PP koja Vam je dozvolu i izdala, a ukoliko Vas policija zatekne bez nje (dok još nije zabrana pravomoćna) smatra se da je ne nosite kod sebe. Jednako tako ako na zahtjev ne predate vozačku dozvolu kazna je 500 kuna.

 

Inat Vas je skupo koštao. Sve ovo piše u naredbi o određivanju mjere opreza koju iz niste dobili zbog zatvorenog prozora.

 

Neplaćenu kaznu će Vam pokušati naplatiti preko porezne uprave, ako ne uspiju doći će Vam poziv da se javite na odsluženje zatvorske kazne.

 

Nepostredno prije zatvaranja će Vas sud (možda) ponovo primi na par minuta, tad Vam možda odrede rad za opće dobro na slobodi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

citam i ne vjerujem...pa nije potpisao zapisnik! pa valjda se moze zaliti? a psihicko maltretiranje tih policajaca? covjek place, a oni umiru od smjeha? i gdje to pise u zakonu da decko mora znati u kojem roku mora podignuti vozacku? policijska uprava je duzna obavjestiti ga o tome izvjestiti na neki nacin, jel uopce dobio kakvu potvrdu gdje pise da su mu je uzeli? oni su se jednostavno pokupili u auto pokazavsi svoju moc, a ti mali, eto ti sada pa placi u autu pa ces platiti.

 

A onda se desi u upravo to - posten decko u strahu od nasih pravnih insitutcija i zakona, svjestan da nijedan zakon nece progutati pricu o baki i starcima koji su se umalo poubijali, i u strahu od zatvora i kazne koju ne moze platiti, jednostavno sam sebi presudi jer ne vidi kako dalje.

 

Razocarana sam odgovorom koji je dobio ovaj decko. Htjela sam uputiti jedno pitanje jer mi je sin imao prometnu nesrecu, ali naletila sam na ovaj post i totalno izgubila interes da bilo sto drugo pitam. Kakva policija! Kakvi zakoni! Kakva pravna tijela! Kakva drzava!

 

Dajte mu neki odgovor, koja su njegova prava? okej, kriv je ali sto moze napraviti da pred sudom umanji tezinu sitacije? pa bolestan je i sitne gradje. Mozda se to moze uvaziti obzirom da je imao 0,97 promila?

 

Dajte, gospodo odvjetnici, nesto isceprkajte i pomognite tom decku nekim suvislim savjetom, a ne specifikacijama kazni koje ga cekaju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svi imaju pravo prigovora, ali neki to ne žele. Sramota ih je što su uhvaćeni sa alkoholom, pa suzama i iznošenjem obiteljskih problema nastoje sebe prikazati žrtvom, a ne počiniteljem. U naredbi o mjeri opreza sve piše, ali počinitelj nije htio otvoriti prozor da preuzme. Inat se plaća neznanjem, a neznanje je danas najskuplje.

 

Zakone izglasava sabor. Ako u zakonu bude pisalo da se radi bake smije voziti pod uticajem alkohola, onda to više neće biti prekršajno djelo. Pošten sam i ja pa ne vozim pijan. Prijetnjom samoubojstvom se ne može osloboditi odgovornosti. Ako više voli metak u glavi umjesto vozačke u novčaniku neka samo izvoli. Takvim nije ni mjesto na cesti.

 

Blago Vašem sinu. Mama o svemu brine. Sva sreća da će ga mama cijeli život tako paziti.

 

Na sva pitanja koje je postavio, Gospodin je dobio odgovor. Jednako kao i Vi sada.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija