Jump to content

utvrdjivanje ocinstva - opet


biggy

Preporučene objave

Prije svega, pozdrav svima!

Ovako, moja bi bivsa djevojka trebala roditi dijete u prvom mjesecu. Dijete je navodno moje. No, iako i sam vjerujem da je tako, zbog njenog ponasanja i postupaka u vezi, u meni postoji doza sumnje koju bih zelio otkloniti utvrdjivanjem ocinstva. Ona je dobila na znanje moj zahtjev i slozila se bez prigovora. Dogovoreno je da ce dijete biti kod nje, a ja cu ga, ako je moje, naravno, priznati. Kao sto bi i svaki normalan covjek ucinio. Medjutim, neki dan dolazi do totalne promjene te ona izjavljuje da ne zeli da ja priznam to dijete. Kao, sve bi ostalo isto jedino da se ona osigura da ja to dijete u buducnosti njoj ne bih mogao oduzeti tj. da nemam pravnu osnovu za to. Mislim, hej, pa to je (ako se utvrdi) i moje dijete isto koliko i njeno, zar ne? I ne shvacam koja majka ne bi zeljela da dijete ima oca, no o njezinom psihickom stanju ne bih zelio govoriti.

 

Zanima me sljedece.

Vidim da je na jednom postu navedeno da zahtjev za utvrdjivanje ocinstva moze podnjeti majka ukoliko otac ne zeli priznati dijete. Sto je sa ovakvim slucajem? Da li ja, kao moguci otac tog dijeteta, isto tako, mogu zatraziti utvrdjivanje ocinsta ukoliko majka ne zeli dati suglasnost?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Naravno, prije rodjenja nisam ni mislio.. Hvala.

A i 'ko zna sto se jos moze desiti u njenoj glavi. Iskreno se nadam da ce rodjenje djeteta promijeniti stvari.

 

Znate li mozda koliko to kosta? Nacuo sam da je besplatno ukoliko je u sklopu sudskog postupka, ali da je prilicno skupo (5000-6000kn) ukoliko analizu roditelji dobrovoljno zatraze. Istina?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 mjeseci kasnije...

naravno plaća se 5000-6000 kn i najbolje je da se dogovorite i da zajedno odete bez suda napraviti vještačenje, ili može i preko suda ali tada morate platiti odvjetnike parnicu , živci nervoza itd.ii naravno VJEŠTAČENJE SE PLAČA I NIJE NIKAD BESPLATNO

ako ona tvrdi da ste otac, a vi da sumljate , dogovorite se npr. ovako: svaki date po 3000 kn , ukoliko je ona u pravu date joj još 3000, ako nije u pravu tj. ako niste otac da ona vama 3000 kn i stvar je poštena, brza i efikasna.

čak možete položiti svaki po 3000 kn kod bilježnika i napraviti ugovor ,pa poslje neka bilježnik isplati onome tko je u pravu.

ah da žene??? eto ona ako odredi da vi niste pogodni da budete otac njenog djeteta može prekinuti trudnoču , dok vi ukoliko ne želite sa tom ženom imati djete , nitko vas ne pita za to.

nadalje imate obavezu uzdržavanja(pretpostavljam da više niste u vezi čim je očinstvo upitno) tog djeteta do punoljetnosti , pa još godinu dana ukoliko se ne zaposli ili do kraja redovnog studija , pa još jednu godinu ako se ne zaposli ...ili možete imati takvu nesreču da se potražuje doživotno uzdržavanje kao što je slučaj meni.

 

pogledajte: http://www.legalis.hr/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=5048&forum=21&4

 

 

pozdrav!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Procitao sam post koji ste napisali o svojem problemu i stvarno ne znam sto bih rekao. Zalosno i katastrofalno!

 

Glede mog problema..

Dijete je rođeno, zivo je i zdravo, sto je najbitnije, no nisam ga vidio i nisam siguran kada uopce budem. Naime, upucene su mi prijetnje da ne dolazim i da nemam sto traziti tamo. Dobio sam na znanje da se doticna ponosno hvali svojim prijateljima kako na rodnome listu pod imenom oca ne pise nista te da ja nikada necu ni dobiti priliku saznati jesam li otac ili ne. Kaj da velim osim da je sve to krajnje sebicno, egoisticno i bezobrazno.

 

Raspitah se malo i, naravno, bez njenog pristanka za DNK analizu ne mogu nista.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

možeš bez problema pokrenuti tužbu kojom tužiš majku djeteta ako želiš biti i dokazati da si otac , naravno to imaš zakonsko pravo po obiteljskom zakonu do navršene sedme godine života djeteta , a djete tebe može tužiti do njegove navršene 25-e.

to što te ona ne tuži znaći jedno od dvije mogučnosti : ili je zaista tako sebićna , ili je netko drugi otac , ili ni sama nezna tko je otac.

uglavnom imaš pravo tužiti i brez brige , ako si otac dobiti češ to pravo:

prava če ti biti: imaš pravo za davanje ALIMENTACIJE , poklona djetetu ,pravo vidjeti djete, provesti sa njime godišnji odmor , e ako je ona toliko sebična onda če biti sve to otežano , jer kad dojdeš po djete reći će ti da ima temperaturu , itd , itd, IMAŠ pravo tražiti skrbništvo nad djetetom i da djete bude stalno kod tebe , ali trebaš dokazati na sudu da je to bolje za djete, ako je npr. ona prostitutka , alkoholičarka , narkomanka , nemarna prema djetetu.

naravno djete neće moći imati tvoje prezime , jedino ako se samo odlući to promjeniti samo po punoljetnosti.

javi mi se na mail vivass@net.hr imam za tebe jedan pametan prijedlog!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija