Jump to content

Zagađivanje bunara


scamar

Preporučene objave

Imam slijedeći problem. Prije godinu dana smo kupiil posjed. Bunar nam je zagađen,što je pokazala analiza uzorka vode iz Zavoda u Mirogojskoj,te je osim osnovne zagađenosti izolirana E.colli. Razlog zagađenosti je gnojnica ili deponij stajskog gnojiva koja zagađuje površinske vode. Susjedova gnojnica je na 3 metra od naše ograde i na oko 15-ak metara od našeg bunara. U Zavodu su rekli da je ta gnojnica razlog obzirom da nekog drugog izvora zagađivanja nema u krugu od najmanje 70 metara. Napominjem da je taj bunar jedini izvor kojim se možemo opskrbljivati vodom,a vodovoda nema. Pitam,možemo li sudskim ili slićnim putem zabraniti susjedu da odlaže stajsko gnojivo na mjestu koje nam direktno zagađuje bunar? Pokušali smo susjeda zamoliti da preseli odlagalište što je on odbio sa obrazloženjem da taj deponij tu stoji jako dugo. Dakle,smije li susjed svojom gnojnicom uzrokovati zagađivanje susjedove vode i da li je nalaz i mišljenje Zavoda za ispitivanje kvalitete vode dovoljan argument da susjeda tužim zbog toga? Ja razumijem da je to seosko područje i da je stočarstvo osnovni izvor prihoda tih ljudi,ali mora li zato netko nekome onesposobiti vodu? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postoji propis kako se sprema stajski gnoj. Spremnik mora biti od nepropusnog materijala,a gnojišnica se ne smije razlijevati nekontrolirano po okolnom terenu.

Znam,znam, to je na papiru, ali je ipak propis.

 

Stoga pismenu prijavu komunalnoj inspekciji.Ako susjed ne uvede reda, neka mu zabrane držati stoku.

Kad oni ne odreagiraju, prijava višoj instanci na njihov rad. To je bolje i jednostavnije nego tužiti susjeda i natezati se godinama po sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija