Jump to content

Povrat poticaja HZZ-u


mado

Preporučene objave

Pozdrav,

 

Trebam pomoć hitno. Radio sam lohan posao za njemačkog kupca, imao 15 radnika od kojih sam na jednoga digao poticaj za zapošljavanje. Prije 3 mjeseca kupac je bez najave obustavio suradnju s nama i bio sam prisiljen otpustiti radnike pošto nisam mogao pronaći novog kupca. Za radnika na kojega je podignut poticaj imao sam obvezu zadržati ga još 4 mjeseca ali to nisam bio u mogućnosti. Bio sam u Hzz-u i odobrili su mi povrat sredstava na "rate" od 2800 kuna ali zbog sadašnje situacije nisam to u mogućnosti plaćati pošto ne mogu pronaći novi posao. Dali postoji nekakva pravna mogućnost da se smanji iznos povrata ili da se zamrzne sadašnje stanje dok nebudem u mogućnosti vratiti taj iznos.

Zaboravih napisati da sam obrtnik. Sve obaveze do trenutka kad sam ostao bez posla su uredno plaćane. U slučaju da nevraćam taj iznos koje su posljedice?

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napišite dopis HZZ-u i objasnite im situaciju jednako kao što ste i ovdje, da ste trenutno nezaposleni,da niste u mogućnosti vratiti obvezu po sufinanciranju te da zbog nastale situacije zamoljavate otpis dugovanja po mjeri kojom ste zaposlili radnika.Povjerenstvo će Vam pismeno odgovoriti, a ukoliko Vam odgovore negativno zatražite obročno plaćanje po osnivanju novog radnog odnosa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pokušao sam danas tako i rezultat je ne baš ugodno iskustvo, zamolbu nisu htjeli ni pogledati ni primiti u ruke sve što su rekli je da imam 2 tjedna da uplatim prvu ratu inače idu na ovrhu tj. pljenidbu, a kao kad uplatim prvu ratu onda mogu i kasniti mjesec dva. Ima li još kakav savjet?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija