Jump to content

Lakše radno mjesto


aannttimon

Preporučene objave

Pozdrav. Zaposlen sam na određeno vrijeme. Moj problem je slijedeći. Radim teški fizički posao (radnik na naftnom tornju). I prilikom obavljanje tog posla moram biti 100% fizički zdrav. Prije tri mjeseca otišao sam na bolovanje, radi podvrgavanja operaciji ručnog zgloba. Operacija je prošla u redu i sada bih još 5 mjeseci trebao biti na bolovanju. Nakon isteka tog vremena trebao bih se podvrgnuti operaciji vađenj a

metalnih implantanata iz zgloba. Mene zanima da li mi poslodavac mora omogućiti obavljanje manje fizički zahtjevnog posla? Na moj zahtjev da me se prebaci na lakše radno mjesto, dok se nalazim na bolovanju, nailazio je na nerazumjevanje kako poslodavca tako i sindikata. Sve se svodilo na to da ja moram zvati kojekakve osobe u tvrtci umjesto da sindikat to obavi umjesto mene. Mislim da je dužnost sindikata da se mora boriti za svoje članove.Ne bih htjeo da tih 5 mjeseci provedem sjedeći kod kuće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav!

Poslodavac nema,u vašem slučaju, nikakvu obvezu da vam osigura lakše radno mjesto.

Jedino u slučaju da imate rješenje HZMO da kod vas postoji profesionalna nesposobnost za rad ili vam prijeti neposredna opasnost od nastanka invalidnosti, poslodavac bi bio dužan osigurati vam( naravno ako je u mogućnosti- ne da nekog potjera s lakšeg radnog mjesta da biste vi radili)radno mjesto prilagođeno vašim mogućnostima.

Pošto vi to ništa nemate,a posebno bi istakla da imate sklopljen ugovor na određeno( znači prestaje istekom vremena za koje je sklopljen-imali vi rješenje hzmo ili ne) niste u poziciji da pred poslodavcem išta inzistirate, jer vam se lako može desiti da vam ugovor na određeno ne produži.

Savjetovala bi vam da na tom razgovoru pokušate na fin i pristojan način zamoliti da vam omogući obavljanje nekog drugog posla dok problemi vezani uz bolest ne prođu,ali ponavljam nemate što inzistirati i tražiti jer pored toga što nemate nikakvo rj.hzmo,imate, što vas svakako dovodi u podređenu situaciju, ugovor na određeno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija